Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Tanık koruma programından yararlanırken ismi deşifre olan sanık Çınar: -"Kendini devlet zanneden bu yapı büyük ölçüde deşifre oluyor. Ancak bu yapının çeşitli kolları bulunmakta ve


MALATYA (A.A) - Zirve Yayınevinde 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın duruşmasında; deşifre olan sanık İlker Çınar, video konferans sistemiyle görüntüsü karartılarak ifade vermeye devam etti.
     Tanık koruma programından yararlanarak "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan Çınar, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesinde (TUSHAD) devlete hizmet ettiğini sanarak bulunduğu faaliyetlerden ötürü", pişman olduğunu söyledi.
     Söz konusu yapının, devlet adına suç işleyenlerden oluştuğunu anladığı andan itibaren çıkış yolu aradığını ifade eden Çınar, ancak aldığı tehditler nedeniyle, cinayetler sonrasında yapılan dezenformasyon faaliyetlerine katılmak zorunda kaldığını ileri sürdü.
     TUSHADın Malatya ayağının Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ve ekibinden oluştuğunu iddia eden Çınar, daha sonraları bu yapının Ergenekon Terör Örgütünün Malatya hücre yapılanması olduğunun farkına vardığını savundu.
     Çınar, Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri sonrasına ilişkin, şu bilgileri verdi:
     "Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ve ekibi tarafından dava dosyasına sokmak ve mahkemeyi etkilemek üzere, 16 klasör sahte belge hazırlandı. Hatta bunların bir kısmı dosyaya konuldu. Bu durum karşısında cinayet sonrası dediklerini yapmak zorundaydım. 26 Nisan 2006 tarihinde Malatyaya geldiğimde, dezenformasyon amaçlı kayıtlar yapmak üzere Mehmet Ülger, Ruhi Abat, Haydar Yeşille bir araya geldik. Burada öfkemi dile getirdiğimde Mehmet Ülger bana; Biz büyük bir aileyiz. Yanlış yapan yok olur. Santoro, Dink ve Zirve, birer operasyondur. Tüm bunlar devletin bekası içindir. Zaten Hrant Dink olayı Ramazan Akyürekin üzerine yıkılacak. Bu basit bir şey, gereken yapılır, yoksa defterini dürerim demişti."
     Cinayet sonrasında, her 15-20 günde bir çağrıldığı için Malatyaya geldiğini anlatan Çınar, "Konuşmak için fırsat kolladım ancak bir yandan da korktum. Ergenekon operasyonlarının başlamasıyla, bazı şeyleri daha net görmeye başladım. Artık kafama silah da dayasalar konuşacaktım" dedi.
     Mehmet Ülgerin, ekibindeki herkesi mahkemeye çağrılmaları halinde, verecekleri ifadeleri de hazırladığını ileri süren Çınar, "Bugün kendini devlet zanneden bu yapı büyük ölçüde deşifre oluyor. Ancak bu yapının çeşitli kolları bulunmakta ve halen aktifler" ifadelerini kullandı.
     Bugün 69. celse tamamlanırken, duruşmaya önümüzdeki hafta devam edilecek.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER