Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Tutuklu sanık Ruhi Abat: Bu dava uluslararası bir dava. Bir ilahiyatçının evini basıp arşivlere el koymak demokratik bir ülkede olabilecek bir şey mi-


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 52. duruşmasında, tutuklu sanıklardan İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat savunmasına devam etti.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 14 sanık ile bazı sanıkların yakınları katıldı. Zirve Yayınevinde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geskenin eşi Suzanne Geske ile sanık ve müdahil avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanıklardan Hamit Çeker ve Salih Gürler rahatsızlıkları nedeniyle katılmadı.
     Önceki duruşmada savunması yarıda kalan İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, 6 bölümden oluşan, 850 sayfalık savunmasını okumaya devam etti.
     Hakkındaki suçlamaları reddeden Abat, apolitik bir insan olduğunu söyledi. Tanık İlker Çınarı tanıdıktan sonra tek bir konferans vermediğini, makale yazmadığını belirten Abat, dezenformasyon yaptığı yönündeki iddiaları reddetti.
     Abat, hayali bir örgüt senaryosuyla iki yıldır hapiste tutulduğunu savundu. Soruşturma sırasında pek çok şeyin gizlendiğini iddia eden Abat, tanık Çınar ile yakinen görüştüğünü belirterek, Çınar, en son bana hocam ben senin hakkını ödeyemem dedi ifadelerini kullandı.
     Bu dava uluslararası bir dava. Bir ilahiyatçının evini basıp arşivlere el koymak demokratik bir ülkede olabilecek bir şey mi- diyen Abat, Çınarın ifadeleri, bizzat hukuk cerrahları tarafından ayarlanmış ifadelerdir iddiasında bulundu.
     İlker Çınarı entrikacı olarak nitelendiren Abat, Çınarın özgürce ve polis korumasında dolaştığını ileri sürerek, bu durumu eleştirdi. Çınarın ifadelerini yönlendirmeyle verdiğini iddia eden Abat, bu nedenle Çınarın 8 kez ifadesinin alındığını öne sürdü.
     Daha sonra duruşmaya ara verildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER