Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Tutuklu sanık Ruhi Abat, savunmasına devam etti


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 52. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanıklardan İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunmasına devam etti.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Abat, söz konusu cinayeti hatırlatarak, olaya sempati duymasının dahi söz konusu olmadığını ileri sürdü. İddianamenin yalancı muhbir dediği tanık İlker Çınarın yalanlarına dayandığını savunan Abat, İlker Çınarın bu ifadeleri vermesinde tehdit, şantaj ve rüşvetin söz konusu olduğunu düşündüğünü belirtti.
     İddianamede adı geçen Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) örgütünün varlığının somut bir delille ortaya konulamadığını öne süren Abat, Misyonerlik hakkında bilimsel makale yazan bir kişi TUSHADçı ilan edilmiştir. Sözde TUSHAD örgütü paranoyak bir algı biçiminin ürünüdür iddiasından bulundu.
     Abat, iddia makamının Çınarın geriye dönük harcamalarını kontrol etmesi gerektiğini savundu. Çınarın davayla ilgili 8 kez ifade verdiğini söyleyen Abat, ifadelerin birbiriyle çeliştiğini öne sürdü. Çınarın yoksul bir hayatı olduğunu savunan Abat, Ekmeğimi paylaştım ben bu adamla dedi. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısanın (İlker Çınar birilerinin beslemesiyle mi konuşuyor-) diyorsun sorusu üzerine Abat, Görünen öyle yanıtını verdi.
     Çınarın Malatyada TUSHAD örgütünün düzenlediği konferanslarda konuştuğu iddiasına da değinen Abat, konferansları müftülüğün düzenlediğini belirterek, Konferansı veren müftülük de mi suçlu- dedi.
     2007 yılının Ocak ayında davanın tutuklu sanığı Emre Günaydını Altın Kayısı Otelinde düzenlenen misyonerlerin toplantısına yerleştirdiği iddiasını reddeden Abat, tanık Çınarın anti misyonerlik rantına oturmak için ailesinin üye olduğu bir dernek kurduğunu ileri sürdü. Abat, Çınarın yazdığı iki kitabı TUSHADın yazdırdığı yönündeki iddiaları hatırlatarak, Çınarın kitapların sorumluluğundan kurtulmak istediğini savundu. İlker Çınarın kitaplarında Türk toplumunu misyonerliğe karşı tahrik ettiğini iddia eden Abat, Bu insana itibar edilmesi maktullerin hatırasına en büyük hakarettir ifadesini kullandı.
     Ruhi Abat, yarın savunmasına devam edecek.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER