Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Tutuklu sanık Ruhi Abatın çapraz sorgusu tamamlandı


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin görülen davanın 59. duruşmasında tutuklu sanık İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abatın çapraz sorgusu tamamlandı.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunmasının ardından mahkeme başkanı Hayrettin Kısa ve avukatların sorularını yanıtlayan Abat, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin kapatılmasının ardından işine devam edebilmek için kendi talebi doğrultusunda Stratejik Araştırmalar Dairesine geçtiğini ve burada çalışmalar yaptığını iddia etti.
     Mersinde İlker Çınar ile yaptığı ilk görüşmede, yanında giden uzman çavuş Murat Göktürkün resmi görevli olarak orada bulunduğunu ileri süren Abat, oradaki ses kaydının da Göktürk tarafından yapıldığını savundu.
     Jandarmanın haber elemanı olmadığı iddiasını yineleyen Abat, müdahil avukat Hafize Çobanoğlunun, Misyonerlik konusunda yaptığınız çalışmalarda yalnızca jandarmayla mı irtibatlıydınız- Polisten bir yardım aldınız mı- sorusuna, Bu konuda susma hakkımı kullanıyorum yanıtını verdi.
     Mahkeme başkanı Hayrettin Kısanın Trabzonda Rahip Santoroyu öldüren çocuk 17 yaşında. Hrant Dink cinayetinin sanığı Ogün Samast, İstanbula normalde hiç gitmemiş biri ve aynı yaş grubunda. Malatya Zirve Yayınevi cinayetlerinde 5 çocuk, üniversiteye hazırlanan gençler. Tetikçilerin konumuna baktığımızda turfandalık salatalık gibi birbirine benziyor sözleri üzerine sanık Abat, şöyle konuştu:
     Ben şahsen Hrant Dinkin öldürüldüğünü duyduğumda çok üzüldüm. Çünkü ölümünden kısa süre önce yaptığı bir açıklamada ey Kürtler 19. yüzyılda bizi kullanan güçler bugün sizi kullanıyor gibi ifadeler kullanmıştı. Bence Fransa diasporasıyla Hrant Dink arasında bir sorun olup olmadığı araştırılsın.
     Duruşma, verilen aranın ardından devam edecek.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER