Çocuklarını polisle korkutmayın

Çocuklarını polisle korkutmayın -Marmariste Toplum Destekli Polis Birimi tarafından hayata geçirilen projede anasınıflarını ziyaret eden polisler, mesleklerini tanıyor


MUĞLA (A.A) - Marmariste anasınıflarını ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelen polisler, mesleklerini tanıttı ve velilerden çocuklarını polisle korkutmamalarını istedi.
     Marmaris Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilen Anasınıflarını Ziyaret Projesi kapsamında polisler Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu anasınıfındaki çocukları ziyaret ederek birlikte eğlenceli zaman geçirdi.
     Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkayanın da katıldığı ziyarette görevli polisler çocuklara meslekleri hakkında bilgiler verdi. Polisler, bir olumsuzlukla karşılaştıklarında 155 Polis İmdat numarasını aramalarını ve velilerinin telefon numaralarını ezberlemeleri önerisinde bulundu.
     Balon sihirbazı Serdar Mercanın balonlarla yaptığı gösteriyi ilgiyle izleyen çocuklara daha sonra Meraklı Minik isimli dergi hediye edildi.
     Emniyet Müdürü Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Marmaris ve köylerindeki toplam 27 anaokulunun ziyaret edileceğini söyledi.
     Marmaris Emniyet Müdürlüğünün, suçun işlenmesi konusunda önleyici hizmet veren Toplum Destekli Polis Birimi tarafından hazırlanan Anasınıflarını Ziyaret Projesi ile polisi çocuklara tanıtma ve sevdirme konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Sarıkaya, Bu projeyle çocuk-polis ilişkisini geliştirerek bilinçli nesiller yetişmesini amaçlıyoruz. Ziyaret esnasında arkadaşlarımız çocuklarla tanışıp polislik mesleği hakkında neler bildikleri sorup, mesleğimiz hakkında bilgiler veriyor dedi.
     Bazı velilerin çocuklarını polis geliyor diyerek korkuttuğuna işaret eden Sarıkaya, Çocuklar, polisin onların güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını bilmeli ve başlarına bir şey geldiğinde yardım isteyecekleri ilk insanların polisler olduğunu öğrenmeli. Ailelerden çocuklarına bu yönde bilgi vererek polisten korkmayı değil, sevmeyi öğretmenlerini rica ediyoruz diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Aldoğan da çocukların polisle korkutulmasının yanlış bir davranış olduğunu dile getirerek, bu tür etkinliklerle polisin korkulacak insanlar olmadığının çocuklara anlatıldığını vurguladı.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuklarını polisle korkutmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER