Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Davanın 60. duruşmasında, tutuklu sanık Varol Bülent Aral savunma verdi


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 60. duruşmasında, tutuklu sanık Varol Bülent Aral savunma verdi.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Diyarbakır Protestan Kilisesi Pastörü Ahmet Güvenerin Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla, tanık ve müşteki sıfatıyla ifadesinin alındığını belirtti. Kısa, Güvenerin davada yargılanan asker kökenli kişilerin kendisini yasa dışı dinlediğini iddia ederek, bu kişilerden şikayetçi olduğunu aktardı.
     Daha sonra tutuklu sanık Varol Bülent Aralın savunmasına geçildi. Aral, savunmasında tutuklu sanık Emre Günaydınla ilgili konuşacağını ancak onun duruşmada olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı Kısa, jandarma görevlilerinden Emre Günaydının getirilmesini istedi. Günaydın, yaklaşık yarım saat sonra duruşma salonuna getirildi.
     Aral savunmasında Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davanın Ergenekon davasının Malatya ayağı olduğu iddiasında bulunarak, Ergenekon varsa bize de gösterin, gidip üye olacağım dedi.
     Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesinin (TUSHAD) 1999a kadar var olduğunu, daha sonra kaldırıldığını ileri süren Aral, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınarın ise kaldırılan bir örgüte 2000 yılında girdiğini söylediğini ve internetten öğrendiği zırvaları paslaştığını savundu.
     İddianamede, kendisiyle ilgili olarak Emre Günaydınla cezaevinde görüştüğü ve onu azmettirdiği yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan Aral, Emre Günaydınla cezaevinde görüştüğüne dair kayıtlar olmadığını öne sürdü.
    
     -Aral, Günaydınla ilgili iddialarda bulundu-
    
     Savunması sürerken duruşma salonuna alınan tutuklu sanık Emre Günaydına dönen Aral, cinayetten sonra hastanede yatarken neden polise kendi ismini verdiğini sordu. Günaydın, O sırada komadaydım. Aral, cinayetlerden önce çalıştığım yerel gazeteye geldi. Gizemli görünüyor ve öyle konuşuyordu. Aral, bu nedenle gazete sahipleri tarafından kovuldu dedi.
     Emre Günaydının avukatı Niyazi Tokmak da Aral hakkında gasp suçundan 4 klasör dava dosyası bulunduğunu iddia etti.
     Aral, kendisini gasp edenleri şikayet ettiği için o klasörlerin bulunduğunu savundu. Emre Günaydına dönen Aral, Hamit Özpolatın seni para için azmettirdiği yalan mı- Senin babanın seni para için azmettirdiği yalan mı- Gaspçı da sensin, hırsız da sensin, ahlaksız da sensin iddialarında bulundu.
     Emre Günaydının avukatı Niyazi Tokmak, Aralın sözlerinin kayda geçmesini, bu sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Aralın müvekkilini ve ailesini töhmet altında bıraktığını ifade eden Tokmak, Ailenin hala borçları var. Ekonomik açıdan çökmüşler diye konuştu.
     Mahkeme Başkanı Kısanın, Emre Günaydının babasının para aldığını iddia ediyorsun. Ne kadar para aldığını biliyorsan açıkla demesi üzerine Aral, bu konuda daha sonra konuşacağını belirtti.
     Duruşma, verilen aranın ardından devam edecek.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER