Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT Müsteşarlığından, TUSHAD adlı yapılanmayla ilgili mevcut bilgilerin gönderilmesinin talep edilmesini kararlaştırdı


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 61. duruşmasında mahkeme, MİT Müsteşarlığından, Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) adlı yapılanmayla ilgili mevcut bilgilerin gönderilmesinin talep edilmesine karar verdi.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, talepleri alan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ruhi Abatın jandarma haber elemanı olarak çalışıp çalışmadığının sorulması için Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığına yazı yazılmasına hükmetti.
     Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgilinin Özel Harp Dairesi/Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı kozmik odada yapmış olduğu arama ve araştırma sonucunda elde ettiği bilgi ve belgelerin mahkemeye gönderilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme, ayrıca MİT Müsteşarlığından TUSHAD adlı yapılanmayla ilgili kendi kurumlarındaki mevcut bilgilerin mahkemeye gönderilmesinin talep edilmesine karar verdi.
     Mahkeme, tutuklu sanık Ruhi Abatın çapraz sorgusunda çalıştığını belirttiği İnönü Üniversitesi Strateji Araştırma Merkezinin ne zaman, hangi amaçla kurulduğu, hangi çalışma yöntemlerini kullandığı, ne tür çalışmalar yürüttüğünü, faaliyetinin devam edip etmediğinin sorulmasını kararlaştırdı.
     Duruşma, 1 Nisan 2013 tarihine ertelendi.
     Bu arada, tutuklu sanık Varol Bülent Aral, duruşma sırasında, basın mensuplarını el işaretleri ve sözlü olarak tehdit etti.
     Basın mensupları, Cumhuriyet Savcılığına dilekçeyle başvurarak, Aral hakkında şikayetçi oldu.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER