Zonguldakta kentsel dönüm çalışması başladı

Zonguldakta kentsel dönüm çalışması başladı -Çalışmalar kapsamında eski bir kamu binası yıkıldı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski bir kamu binasının yıkımına başlandı.
     Depreme dayanaksız binaların kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılıp yerine yenilerinin yapılması kapsamında, Bağlık Mahallesindeki Müftülük Eğitim Merkezi binasının yıkılmasına karar verildi.
     Çalışmaları inceleyen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, afet riski altında bulunan binaların yıkılmasına kentteki bir kamu binasından başladıklarını söyledi.
     Yıkımına başlanan binanın riskli olduğunu anlatan Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:
     İlimizde afet riski altında olan ya da riskli bina tabir ettiğimiz yapıların yıkımına başladık. Bugün burada yıkılacak bina bizim için temsilidir. İnşallah bundan sonra Zonguldakta kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veririz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kentsel dönüşümün startı verildi. Zonguldakta kentsel dönüşümün başlangıcındayız. Şu anda yıkımına başlanan binanın yerine 24 derslikli ilköğretim okulu inşa edeceğiz.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Hasan Öztürk de yeni yapılacak binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edileceğini ifade ederek, Depreme dayanaklı bir bina inşa etmek üzere kamu binasının yıkımına başladık. Zonguldakta şu anda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak bina sayısı net olarak belirlenmedi. Sorunları çözülmüş binaların sırasıyla yıkımına başlayacağız. Yerlerine yeni ve modern binalar yapacağız diye konuştu.
     Bağlık Mahallesinde 2 bin 400 metrekare alanda bulunan kamu binasının yıkımına iş makineleriyle başlandı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Zonguldakta kentsel dönüm çalışması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER