Zonguldaktan piyasaya kaçak domuz eti sürüldüğü

Zonguldaktan piyasaya kaçak domuz eti sürüldüğü iddiası -Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Coşkun: -Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, hakkında suç duyurusunda bulunacağız


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, bazı basın yayın organlarında Zonguldak ve çevresinde avlanılan domuzların piyasaya sürüldüğü yönündeki iddialarına ilişkin, Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamet Boyu hakkında suç duyurusunda bulunacağız dedi.
     Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte vurulan yaban domuzlarının etinin piyasaya sürüldüğüyle ilgili yapılan açıklamaları talihsizlik olarak gördüklerini söyledi.
     Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelikin kentte atanmasının ardından bu tür konularla ilgili toplantılar yaptıklarını anımsatan Coşkun, şöyle konuştu:
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğümüz yaklaşık 180 kasapta denetim yaptı. Mezbahane dışı kaçak kesim yapan 71 kasap yakalandı. Bunlara da yaklaşık toplam 130 bin lira para cezası kesildi. Ama bunların içerisinde bir tane bile domuz eti, at eti ve eşek eti çıkmadı. Yapılan denetimler de arttı. Bu konuyla ilgili açıklama yapan arkadaşımız Zonguldakta yaban domuzlarının bol olduğunu ve vurulduğunu gibi konuları duyum üzerine konuşmuş. İlimizde böyle domuz etinin ticaretini yapan kişilere denetimlerde rastlanılmamıştır. İlimizde böyle bir şey yoktur. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamet Boyu hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurusuyla ilgili arkadaşlarımızı da görevlendirdik.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldaktan piyasaya kaçak domuz eti sürüldüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER