Zonguldak, Bartın ve Karabükün Büyükşehir olması

Zonguldak, Bartın ve Karabükün Büyükşehir olması


KARABÜK (A.A) - Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, Zonguldak Kent Konseyinin Zonguldak, Bartın ve Karabükün birleştirilerek Büyükşehir Belediyesi olma talebi ile ilgili, Karabük, gün gelecek kendisi Büyükşehir pozisyonunda olacaktır dedi.
     Büyükgenç, düzenlediği basın toplantısında, Karabükün Batı Karadeniz Bölgesinin bir incisi olduğunu, her yönden gelişmesiyle de göz kamaştırdığını söyledi.
     Safranbolu ilçesi ve Karabük Üniversitesinin dünyaya açıldığını ifade eden Büyükgenç, Karabük bölgenin lokomotifi durumundadır. Bundan dolayı bırakın Zonguldaka bağlanıp Büyükşehir olmayı, Karabük gün gelecek kendisi Büyükşehir pozisyonunda olacaktır. Ancak belki bu sürecin hızlandırılması adına bölgenin lokomotif ili olan Karabükümüze Zonguldakın bağlanması konuşulup tartışılabilinir diye konuştu.
     Ankara Karabüklüler Vakfı Başkan Vekili Nizamettin Yücel de 3 ilin birleşmesiyle ilgili tartışmaların ancak nostaljik bir anlam taşıdığını belirtti.
     Karabükün hızlı bir kalkınma hamlesi içine girdiğini vurgulayan Yücel, İlimizde ağır sanayi, turizm, üniversite, futbol ve ulaşım alanlarında önemli projeler yürütülüyor. Son dönemde sağlanan gelişme hızıyla Karabük geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Kent, bundan sonra da Karabük olarak yoluna devam edecektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Zonguldak, Bartın ve Karabükün Büyükşehir olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER