Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın

Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın -Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Özbakır: -Hiçbir mahkumumuzun burnu bile kanamadı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi önünde bekleyen mahkum yakınlarıyla görüştü.
     Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinde çıkan yangının ardından, mahkum yakınlarının cezaevinden herhangi bir açıklama yapılmaması nedeniyle tepki göstermesi üzerine, Başsavcı Özbakır, vatandaşları bilgilendirdi.
     Cezaevi önünde, mahkumların sağlık durumları ve nakledilecekleri cezaevi konusundaki soruları yanıtlayan Özbakır Hiçbir mahkumumuzun burnu bile kanamadı. Mahkumlardan 290ını Karabüke, 12 çocuk Ankaraya, geri kalanlar da Boluya gönderilecek. 23 kadın mahkum ise Bartına nakledildi. Mahkumların nereye nakledildiği konusunda isim listesi asılacak. Yakınlarınız yakın bölgelere gönderilecek, merak etmeyin diye konuştu.
     Özbakır, vatandaşların yakınları olan mahkumların sesini duyma veya görmek istekleri üzerine, bunun mümkün olamayacağını, nakledildikleri cezaevinde telefonla haberleşme konusunda onlara öncelik tanınması için görüşmeler yapacağını belirtti.
     Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onukun da cezaevinde incelemelerde bulunduğu aktaran Özbakır, onarım için gerekli kaynağın bir an önce aktarılması için görüşme yaptıklarını kaydetti.
     Bu arada cezaevinin önünden ayrılacak bir ambulansın önünü kesen bir mahkum yakını kadın, İçeride mahkum taşıyorsun, bana içerisini gösterin diye tepki gösterdi.
     Bunun üzerine ambulansın kapısı açılarak içinin boş olduğu kadına gösterildi.
     Mahkumların nakli için cezaevine çok sayıda otobüs firmasının araçlarının giriş yaptığı görüldü.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER