Yerel yönetime binlerce Korona davası

Avusturya Tüketiciyi Koruma Derneği, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini geç aldığı, barları ve restoranları zamanında kapatmadığı gerekçesiyle yerel hükûmete dava açmaya hazırlanıyor.

SHABER3.COM

Mart ayı başında Avusturya'nın gözde kayak merkezleri Tirol bölgesinin Ischgl, Sölden veya St. Anton'da tatil yapan Alman turistler virüsü bütün Almanya'ya yaymıştı. 

O tarihlerde tatil yapıp Koronavirüs'e yakalanan Almanlar ve diğer turistler hukuki mücadeleye başladı. 

Virüsün Tirol'den hızla yayılmasından sonra, Innsbruck savcılığı “bulaşıcı hastalıklar sebebiyle insanları tehlikeye atma” konusunda soruşturma yürütüyor. Avusturya'da suç için üç yıla kadar, ihmalkâr fiiller veya para cezası için bir yıla kadar hapis cezası.

VİRÜS TATİL MERKEZİNDEN YAYILDI

Koronavirüs'ün yayılma merkezlerinden Ischgl tatil merkezinde konaklayanlar virüs kaptığı gerekçesiyle dava açıyor. 5 bin kişinin davaya müdahil oldu. Tirol Valisi Günther Platter ise, “Bugün bildiklerimize bakarsak yapılan eleştirileri kabul ediyorum. Ancak tüm kararlar bölgesel ve federal uzmanlarla birlikte tüm vicdanımızla, o dönemde sahip olduğumuz bilgilere göre alındı.” diye konuştu.

Sloganı, “Rahatla. Eğer yapabilirsen…” olan Ischgl, 239 kilometrelik pistleriyle Avusturya Alpleri'nin kayak merkezi konumunda. Tatil beldesi, Elton John gibi dünyaca ünlü isimlerin konserlerine de ev sahipliği yaptı. 

Ancak Ischgl'in son günlerde kötü bir şöhreti var: Avrupa'da Koronavirüs'ün yayılma merkezlerinden biri oldu.

"5 BİN KİŞİ DAVA İÇİN SIRAYA GİRDİ"

Alman turist Ludger Görg de virüsü Ischgl'de kapanlardan biri. “Açgözlülük, cehalet ve kibir beni hasta etti.” ifadelerini kullanan Görg, Tirol eyaletine dava açmaya hazırlanan binlerce tatilciden biri.

Financial Times’ta yer alan habere göre; dava dosyasını, Avusturya Tüketiciyi Koruma Derneği (VSV) Başkanı Peter Kolba düzenleniyor. 

Kolba, “Yerel makamları, insanları çok geç uyarmak ve otellerle barları ekonomik sebeplerle iş işten geçene kadar kapatmamakla suçluyoruz. En az 5 bin kişi bu davaya dahil olmak için müracaat etti.” dedi.
<< Önceki Haber Yerel yönetime binlerce Korona davası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER