YGS maratonu başladı, veliler okul önlerinde heyecanla bekliyor


ANKARA (CİHAN)- Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Ankara'da sınava girecek öğrencilere destek için velilerin okul önlerindeki bekleyişi devam ediyor. Sınavda 2 milyon 126 bin 681 aday ter döküyor.

Saat 10.00'da başlayan sınav için öğrenciler ve veliler erken saatlerde sınava girecekleri okullara geldi. Saat 09:30 itibarı ile öğrenciler sınava girecekleri sınıflara alınmaya başlandı. Sınıflarına girecek öğrencileri kapıda polisler tarafından arandı. Sınavın başlaması ile birlikte velilerin de heyecanlı bekleyişi başladı. Okul önlerinde öğrencileri bekleyen veliler Yasin okuyarak çocuklarına destek oldular. Sınav nedeni ile okul önlerinde araç trafiği oldu. Bazı veliler trafik nedeni ile sıkıntı yaşadı.

Sınava kızını getiren Nilüfer Eser, çocuğunun sınava çok iyi hazırlandığını söyledi. Çocuğunun günde 2 saat test çözdüğünü belirten Eser, sınav bitene kadar çocuğunu bekleyeceğini kaydetti. Çocuğunun puanına göre tercih yapacağını belirten Eser, sınava giren bütün öğrencilere başarılar diledi.

CİHAN
<< Önceki Haber YGS maratonu başladı, veliler okul önlerinde heyecanla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER