Yıkılan tarihi ahşap bina Romanlara yakacak oldu


Edirne'de tehlike oluşturması nedeniyle belediye tarafından yıktırılan tarihi ahşap bina Roman vatandaşlara yakacak oldu.

Kaleiçi bölgesi Maarif Caddesi üzerinde bulunan ve restoran olarak kullanılan ahşap binada 2014 Kasım'da tarihinde yangın çıktı. Çıkan yangın saatler süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi. Yangın sonrasında ahşap bina tamamen yandı. Kullanılamaz hale gelen binanın etrafı tahtalarla çevrildi.

Ancak geçen süre içerisinde binanın ikinci katında ayakta kalan kısımlar lodosun etkisiyle cadde ve sokaklara düşmeye başladı. Binanın yaya ve araçlar için tehlike oluşturması nedeniyle Edirne Belediyesi, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alarak yıkımına başlandı. Yıkım öncesinde Maarif Caddesi trafiğe kapatıldı. Ekiplerin çalışması sonucu binanın üst katı kontrollü bir şekilde yıkılarak tehlike bertaraf edildi.

Bu arada ahşap binanın yıkımını haber alan Roman vatandaşlar bölgeye akın etmeye başladı. İş makinesinin çalışmalarını bitirmesini sabırsızlıkla bekleyen Romanlar zaman zaman tehlikeye aldırış etmeden kepçenin ağzından demir ve tahta parçalarını almaya çalıştı.

Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevliler, vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Çalışmaların bitmesiyle birlikte alana gelen Roman vatandaşlar ahşap binanın demir ve tahtalarına hücum etti. Vatandaşlar, kısa süre içerisinde ayıklanan demir ve tahtaları at arabalarına yükleyerek evlerine taşıdı.

Havanın soğuk olduğunu ve yakacak ihtiyaçlarının olduğunu belirten Roman bir kadın, bu nedenle odunları toplamaya çalıştıklarını dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yıkılan tarihi ahşap bina Romanlara yakacak oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER