Darüşşafaka Doğuş, Top 16'daki ilk galibiyeti için Anadolu Efes'i ağırlıyor


Euroleague'deki ilk sezonunda Top 16 turuna yükselerek büyük bir başarıya imza atan Darüşşafaka Doğuş, grubundaki 3. hafta maçında, yarın akşam saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Anadolu Efes ile karşılaşacak.

Aynı hafta içinde oynanan Spor Toto Basketbol Ligi karşılaşmasında zorlu bir mücadelenin ardından Anadolu Efes karşısında mağlup olan Darüşşafaka Doğuş, bu kez Top 16'da galibiyet için sahaya çıkacak. Darüşşafaka Doğuş, Euroleague Top 16 turundaki ilk iki maçında Unicaja Malaga ve Cedevita Zagreb mağlubiyetleri yaşarken, aynı grupta mücadele eden Anadolu Efes'in bir galibiyet bir de mağlubiyeti bulunuyor.

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, maçı kazanarak Top 16'da yeniden iddialarını ortaya koymayı amaçladıklarını belirterek, "Top 16'da üst üste iki maçımızı iki İstanbullu rakibimize karşı oynayacağız. Ama bunun tek avantajı seyahatlerin sayısının azalması. Sahaya çıkınca bu bir avantaj olmaktan çıkacak. Çünkü maç sahada oynanır ve sahada kazanılır. Maçı kazanmak için en iyi performansımızı ortaya koymamız gerekiyor. Özellikle maçın son bölümünü daha dikkatli oynamak, basit hatalardan kaçınmak istiyoruz." dedi.

Darüşşafaka Doğuş'un Amerikalı oyuncusu Reggie Redding ise yaptığı açıklamada, Başantrenör Oktay Mahmuti gibi galibiyet için maçın son dakikalarının önemine dikkat çekti. Maçları kaybetmelerine yol açan basit hataların önüne geçmeleri durumunda parkeden galibiyetlerle ayrılacaklarını da belirten Reggie Redding, şunları söyledi:

"Euroleague Top 16'da İstanbul'dan üç takımın birden yer alması ilginç. Bu sezon çok fazla seyahat ediyoruz. Bu da bizi biraz yoruyor. Bu ay İstanbul'da çok maç oynuyoruz. Bunun ilk Top 16 maçımızı kazanmamıza yardım edeceğini umuyorum. Galibiyet için enerjimizi sahaya yansıtmamız lazım. Son maçlarda son dakikalarda çok hata yaptık. Maçları kaybetmemize yol açan bu hataların önüne geçersek kazanabiliriz."

Darüşşafaka Doğuş'un Euroleague Top 16 maç takvimi ise şöyle:

Yarın
20.00 Anadolu Efes - Darüşşafaka Doğuş
4. hafta: 22 Ocak Cuma 20.00 Darüşşafaka Doğuş - Fenerbahçe (Volkswagen Arena)
5. hafta: 29 Ocak Cuma 21.45 Panathinaikos - Darüşşafaka Doğuş
6. hafta: 4 Şubat Perşembe 20.30 Darüşşafaka Doğuş- Kızılyıldız (Volkswagen Arena)
7. hafta: 12 Şubat Cuma 18.00 Lokomotiv Kuban - Darüşşafaka Doğuş
8. hafta: 25 Şubat Perşembe 19.30 Darüşşafaka Doğuş - Unicaja Malaga (Volkswagen Arena)
9. hafta: 3 Mart Perşembe 21.45 Cedevita Zagreb - Darüşşafaka Doğuş
10. hafta: 11 Mart Cuma 20.30 Darüşşafaka Doğuş - Anadolu Efes (Volkswagen Arena)
11. Hafta: 17 Mart Perşembe 20.30 Fenerbahçe - Darüşşafaka Doğuş
12. Hafta: 24 Mart Perşembe 20.30 Darüşşafaka Doğuş - Panathinaikos (Volkswagen Arena)
13. Hafta: 31 Mart Perşembe 21.00 Kızılyıldız - Darüşşafaka Doğuş
14. Hafta: 8 Nisan Cuma Darüşşafaka Doğuş - Lokomotiv Kuban (Volkswagen Arena)
CİHAN
<< Önceki Haber Darüşşafaka Doğuş, Top 16'daki ilk galibiyeti için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER