Yılmaz Vural: Bu programı kim yaptıysa Allah'a havale ediyorum


Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun bitmesine 1 hafta kala lige veda ederek PTT 1. Lig'e düşen Kardemir Karabükspor, kendi sahasındaki son lig maçında Medicana Sivasspor'u 2-1 yenerek puanı 28'e çıkardı.

Maç sonunda açıklama yapan teknik direktör Yılmaz Vural, "3 puan kazanmak düşmüş olsak bile önemli. En azından kulübümüzün kasasına maddi kaynak sağlamış olduk. Bu sıkıntı içerisinde. Bir takım düştü tabii ki, psikolojik anlamda çalışanların ve bizim psikolojimiz farklıydı. Ama hafta boyunca nasıl çalışıyorsak aynı tempoda gittik. İstiyoruz ki iki tane maçımızı da kazanıp bu ligden düşelim. 31 puanla düşelim, 31 puanla düşersek biz de birilerine bir şeyler anlatalım." diyerek şöyle devam etti:

"Bu ligin düşme barajı 32 oldu bu sene. Belki tarihinde ilk defa olan bir şey. Maçtaki üç puana sevinelim derken ona da sevinemiyoruz. Murat Akça'nın da çapraz bağı koptu. Bu program belli olduktan sonra 30 kere rica ettik. Allah aşkına mayıs ayında burası böyle olur, 30 derece sahayı suluyorsun iki dakika sonra kuruyor. Müracaat ediyoruz, diyorlar ki 'yayıncı kuruluş' arıyoruz 'bizle alakası yok' Şansal Büyüka kendi ağzıyla söyledi. Bu programı kim yaptıysa Allah'a havale ediyorum. Yazık günah değil mi bu çocuğa, pırıl pırıl çocuğun çapraz bağı kopuyor. Bunun geleceği ile ilgili bu programı yapan arkadaşlar mı sorumlu? Hayır. Çok adaletsiz ve gücün ön planda olduğu, zayıfın yok olduğu bir lig. Bu duygu ile ben 30'uncu seneye giriyorum hala 30 yıl önce ne konuşuyorsam aynı şeyi konuşuyorum. Statlar değişiyor kafalar değişmiyor, şekiller değişiyor, topun şekli değişiyor, forma rengi değişiyor, kafa aynı, mantalite değişmiyor.

Kayseri Erciyesspor maçı kaldı, çocukları yine aynı antrenman ve disiplinle hazırlamaya çalışacağım. Fakat Murat Akça eksildi, Musa Çağıran dördüncü sarı kartını gördü, şuanda tam 18 kişi kaldık. Traore, Onur Ayık'ı yolladık ameliyatlarının yapılması için Almanya'dalar. Viola ile Furkan Özçal sakatlıkları devam ettiği için antrenmana çıkamıyorlar. Yiğit İncedemir'in omuzu çıktı, Aykut Özer'in göğsü kırıldı, şimdi Murat Akça'nın çapraz bağı yırtıldı. Bu konuda eksiğimiz oldu. Ligin sonu geldi, 18 kişimiz var, çıkıp aslan gibi ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bizim dönemimizin 12. maçı, biz bu maçlarda Akhisar Belediyespor ve Bursaspor maçı dışında herkesi yenecek kadar oynadık. Herkesi yenecek kadar pozisyon buluyoruz."

Kardemir Karabükspor seyircisine teşekkür eden Yılmaz Vural, "Tabii ki şuan anlamda teşekkür ediyorum. Düşmüş bir takım olarak son maçımızı evimizde oynarken bize bir kaç tane çok medenice sitemleri oldu. Haklarıdır, daha fazlasını da yapabilirlerdi, takım sevgisi demek ki onların protestolarını bu kadar medeni bir şekle getirmiş." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Yöneticimizden teknik kadromuza, oyuncumuzdan çalışanımıza, taraftarımıza kadar yerel medyamıza kadar hepimiz ellerimizi başımızın arasına alıp düşüneceğiz. Biz kendimize düşen olayda Kardemir Karabükspor'u bu başarısızlıkta kendimize düşen ne kadar pay var ne kadar yok. Futbol bitmiyor PTT 1. Lig de iyi bir lig. Orada da bir top oynanıyor. Tabii insan maddi imkanları, havası, rüzgarı daha iyi olan bir ligden imkanları daha kısıtlı bir lige iniyor ve etkileniyorsunuz. Oraya düştüğünüz zaman çıkmakta kolay olmuyor. En son düşüşümüzden sanırım 10 sene sonra çıkabildik. Bizim takımımızın da bu üçüncü düşüşü. Her çıkışımız da süre biraz daha uzuyor. İnşallah bir dahaki sene geldiğimiz ligde misafir kalırız ve tekrar çıkarız ve bu ligin kalıcı takımı oluruz. İmkanları itibariyle, yönetme anlayışı itibariyle hakikaten bu takım ligde kalmalıydı."

Mecidana Sivasspor teknik sorumlusu Orhan Kaynak, ise yaptığı açıklamada, "Öncelikle Kardemir Karabükspor'u tebrik etmek istiyoruz. Oyuna baktığınızda ilk 20 dakikada 4 pozisyonumuz var. Maçta Kardemir Karabükspor'un da pozisyonları vardı. Daha çok pozisyona giren takımdık. Oyun olarak çok beklentimiz yoktu, çok sıcak havada oyuncuların çok iyi oynamasını beklemiyorduk. Ama top ayağında olan takımın iyi şeyler yapmaya çalıştığı bir maçtı. İki takımı da kutluyoruz. Oyuncu arkadaşlar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yılmaz Vural: Bu programı kim yaptıysa Allah'a havale ediyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER