Yolsuzluğu soruşturan polisler hakim karşısında


Türkiye'yi sarsan 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında görev aldıkları için yargılanan emniyet mensupları hakkındaki davanın ilk duruşması başladı.

Başsavcıvekili İsmail Uçar, iddianamesinde Habil ve Kabil'den Hitit ve Lidyalılara, Roma'dan Cizvitlere kadar bir çok konuyu anlatmıştı. Siyasi değerlendirmelerde bulunan savcı, iktidar siyasetçilerinin kullandığı 'kutuluş savaşı' verildiğini belirtti. Savcı Uçar, iddianamesinde, Deniz Baykal ve MHP kasetlerini, şike dosyasını, soru çalma iddialarını, MİT TIR'ları ve Gezi olaylarını 'paralel'in yaptığına karar vermişti.

Yolsuzluk dosyasını kapattıktan sonra başsavcıvekili olan İmail Uçar, 25 Aralık soruşturmasında görev alan polislere dava açmıştı. 69 şüphelinin yer aldığı iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Davanın ilk duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Yolsuzluk soruşturmasının başındaki isimlerden olan eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı da sanıklar arasında bulunuyor. Duruşmada önce kimlik tespiti yapılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yolsuzluğu soruşturan polisler hakim karşısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER