YÖRSİAD, Antalya'yı dünyanın Davos'u haline getirecek


Antalya'da uluslararası ekonomik zirvesi gerçekleştirilecek. Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Semih Beken, Antalya'yı dünyanın Davos'u haline getireceklerini yerli ve yabancı birçok ekonomistin şehre geleceğini söyledi.

3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini seçen YÖRSİAD üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. YÖRSİAD üyeleri Porto Bello Hotel'de düzenlenen basın toplantısı ile gelecek 3 yılda belirlenen yol haritasını ve gelecekteki çalışmalarını anlattı.

Toplantıda konuşan Başkan Semih Beken, YÖRSİAD derneğin hem kültür hem de ekonomi tarafının bulunduğunu söyleyerek, çok önemsedikleri ve bu yıl ekim, kasım, aralık dönemleri arasında öngördükleri Uluslararası Akdeniz Ekonomi Zirvesi'ni gerçekleştireceklerini söyledi. Yapılacak zirveyi her yıl da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Semih Beken, "Uluslararası Akdeniz Ekonomik Zirvesi ile dünyadan ve Türkiye'den önemli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturacağız. Zirvede Global ve yerel konuları tartışacağız. Dünyaca ünlü ekonomistleri, dünyanın ve Türkiye'nin en büyük şirketlerinin CEO ve yöneticileri ile siyaset dünyasından önemli isimleri konuşmacı olarak davet edeceğiz." dedi.

Antalya'nın Davos'u sonrasında sonuçları rapor halinde kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Başkan Beken, şehri ekonominin zirvesi haline getirmeyi hedeflediklerini, önemli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek destek isteyeceklerini açıkladı.

'YÖRÜK KÖYÜ KURULACAK'

Toplantıda üç yıllık projeleri özetleyen YÖRSİAD üyesi Reşat Güney de kadın üye sayılarını arttırmayı hedeflediklerini, ulusal bir SİAD olmak için çalışacaklarını aktardı. En büyük hedeflerini de açıklayan Güney, Yörük köyünü ülkeye ve turizme kazandıracaklarını, bu kültürü tüm dünyaya tanıtmayı amaç edindiklerini anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber YÖRSİAD, Antalya'yı dünyanın Davos'u haline getirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER