Yozgat Belediyesi, 90 çocuğu sünnet ettirdi


Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen '26. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni' kapsamında, 90 çocuk Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirildi. Belediye tarafından tahsis edilen araçla ikamet adreslerinden alınarak hastaneye getirilen çocuklar sünnet işleminin tamamlanmasının ardından tekrar geldikleri araçla evlerine bırakıldı.

Hastaneye ailesi ve yakınları ile getirilen çocukların heyecanlı oldukları ve oldukça korktukları gözlenirken bazı çocuklar sünnet işlemi başlamadan gözyaşlarına boğuldu. Bir çocuğun ise sünnet anında Sübhaneke duasını ağlayarak okuması dikkat çekti.
Hastanede çocukları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Aileler, çocuklarının sünnet olarak erkekliğe ilk adımı attığını belirterek, "Çok mutluyuz Allah herkese bu duyguyu yaşatsın. Allah olmayana da çocuk nasip etsin. çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, 26. Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında 90 çocuğun sünnet ettirildiğini söyledi. Kılıçarslan, şunları kaydetti: "Geleneksel sünnet şölenimize ailelerin oldukça yoğun ilgisi oldu. bugün itibariyle 90 çocuğumuz sünnet olarak erkekliğe ilk adımını attı. Bizde burada çocuklarımızı ziyaret ederk onlara çeşitli ikramlarda bulunduk. Sünnet olan çocuklarımız Bu yıl 16. sı düzenlenecek olan 16.Uluslararası Sürmeli Şenliklerinde 4 Ağustos Salı günü kendileri için düzenlenecek şölenimizde gönüllerince eğlenecek. Bu vesile ile ben tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Belediyesi, 90 çocuğu sünnet ettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER