Yozgat Belediyesi şehitler anısına 14 bayrağı göndere çekti

Yozgat Belediyesi şehitler anısına 14 bayrağı göndere çekti

Yozgat Belediyesi, 14 ilçe adına ve şehitleri temsilen Yozgat-Ankara E-88 karayolu Sarıhacılı Mahallesindeki yüksek tepeye 14 adet büyük Türk Bayrağı göndere çekti.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, beraberinde başkan yardımcıları Şahin Kılıçarslan, Ahmet Akgün, Talip Karslıoğlu, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımı ile bayrakları göndere çekme programı düzenledi. Sarıhacılı Mahallesinde Şehirlerarası E-88 karayolu şehre giriş ve çıkışta yoldan rahatlıkla görülebilen tepeye dikilen dev bayraklar görkemiyle de dikkat çekiyor.

Başkan Arslan, Türk Bayrağını göndere çektikten sonra yaptığı açıklamada, bayraklarla tüm şehitlerin anısını yaşatmak istediklerini söyledi. Bayrak dikilen tepenin Yozgat'ın Ankara istikametinden şehre giriş noktası olduğundan seyahat eden herkesin rahatlıkla görebildiğini vurgulayan Başkan Arslan, "Burası Yozgat gelişme alanı içerisinde yer alan bir bölgedir. Yozgat ve Yozgat'tan aşağı kısımlara da hakim bir tepe olduğu için burayı tercih ettik. Burada 14 ilçemizde ki şehitlerimizi temsilen 14 tane Türk Bayrağı diktik. Şehitlerimizin anısını burada yaşatmak istiyoruz. Şehitlerden kastımız, sadece son 30-40 yıldır ülkemizin başına bela olan terör nedeni ile şehit olanlarla kısıtlı değil, geçmişten günümüze, Malazgirt'ten, Kurtuluş Savaşından bu güne bütün Yozgatlı şehitlerimizi anmak ve hatırlamak istiyoruz." dedi.

Bölgeye hakim tepeye dikilen bayrakların çevre düzenlemesinin de yapılacağını kaydeden Arslan, "Burada bir çevre düzenlemesi, peyzaj çalışması yapacağız. Bu düzenleme ile ilgili çok değişik sergilemeler de yapacağız. Sergileyeceğimiz en önemli şeylerden birisi de şehit mektuplarını ihtiva eden kitabeler olacak. İnsanlar buraya geldiği zaman her şeyleri ile şehitlerimizi hatırlayacaklar, onlara bir Fatiha okuyacaklar. Aynı zamanda hemşehrilerimizin de bir dinlenme mekanı olacak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Belediyesi şehitler anısına 14 bayrağı göndere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER