Yozgat Devlet Hastanesi'nde AMATEM birimi hizmete açıldı

Yozgat Devlet Hastanesi'nde AMATEM birimi hizmete açıldı

Yozgat Devlet Hastanesi'nde, 18 yaş ve üzeri hastalarının tedavi görebileceği Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) hizmete açıldı.

Yozgat Devlet Hastanesi Ek Bina Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2. katta, hizmete açılan AMATEM, 10 yataklı olup, 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog ve 6 hemşireyle hizmet vermeye başladı. Hastane Psikiyatri Uzmanı Bilal Tanrıtanır, yaptığı açıklamada, Türkiye'de giderek yaygınlaşan alkol ve madde bağımlılığının önemli bir toplumsal problem olarak gündemdeki yerini koruduğunu vurguladı.

Tanrıtanır, şunları kaydetti: "AMATEM kliniği alkol ve madde bağımlılığı olan hastaların ayaktan ve yatarak tedavi edildiği bir merkezdir. Aralık 2015 ayı itibari ile hizmet vermeye başlayan kliniğimizde ayaktan hastaların takip ve tedavisi için bir poliklinik bulunmaktadır. Yatışla takip edilmesi gereken hastalarımız için 10 yataklı servisimiz de açılmış bulunmaktadır. Kliniğimizde ilaç tedavilerinin yanı sıra bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde il ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile farkındalığı oluşturma programları yapılmaktadır."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca da toplumun tüm katmanlarını etkileyen bu sorunun çözülmesinde bütün boyutların gözönünde bulundurulması gerektiğini belirterek, bu amaçla Yozgat'ta hastane bünyesinde alkol ve madde bağımlılarına yönelik tedavi hizmetlerini yürütmek amacıyla AMATEM'i açtıklarını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Devlet Hastanesi'nde AMATEM birimi hizmete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER