Yozgat Müftülüğü'nden cami gençlik buluşması

Yozgat Müftülüğü'nden cami gençlik buluşması

Yozgat Müftülüğü ve Bozok Üniversitesi öncülüğünde ortaklaşa düzenlenecek Cami Gençlik Buluşması Projesi hayata geçirilecek.

Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, yaptığı açıklamada, "Cami gençlik buluşması" projesi kapsamında sabah ezanıyla beraber her Salı günü tefsir sohbetleri, Çarşamba günü hadis sohbetleri, Perşembe günü siyer sohbetleri, Cuma günü ise fıkıh bilgileri üzerine sohbetler yapılacağını söyledi. Eroğlu, "Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi, Gençlik Spor Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ortaklaşa bu projemizi yürüteceğiz. Amacımız, özellikle gençlerimizin manevi anlamda sahih bilgilerle donatılmasını sağlamak, cami ve cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu projede her sabah namazı sonrası Kur'an-ı Kerim ayetlerini ve tefsirini uzmanından öğrenmelerini, Efendimizin hadislerini uzmanlarından öğrenmelerini, Peygamberimizin hayatını uzmanından dinlemelerini, peygamberimizin örnek hayatını kendimize rehber edinmeyi sağlamak istiyoruz. Bu konuda Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri alanlarında doktorası bulunan uzman kişiler tarafından dersler verilecek."dedi.

Cami cemaatini Çapanoğlu Büyük Camiye beklediklerini kaydeden Eroğlu, "Bu vesile ile üniversitemizde görevli hocalarımızın, halk ile kaynaşmasını, halkın üniversitemizin sağladığı nimetlerden, hocalarımızın birikimlerinden istifade etmelerini arzuluyoruz. Ayrıca her Cuma sabah cami çıkışında cemaate sıcak bir çorba da ikram edeceğiz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Müftülüğü'nden cami gençlik buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER