Yozgat'ta çocuklar kendi meclisini oluşturacak


Yozgat Belediyesi tarafından ilin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 3 yıl önce kurulan Yozgat Çocuk Meclisi seçimi için çocuklar bir araya geldi. Belediye ve okullardan aldıkları formları doldurarak, seçime giden yaşları 10 ile 14 arasındaki çocuklar meclisi 26 asil ve 26 yedek üyeden oluşacak.

Yozgat Belediyesi Kent Park Bilal Şahin Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen çocuklar meclisi seçimine çocukların yanı sıra aileleri de ilgi gösterdi. Çocuklar Meclisi, çocuk dili ile Yozgat'ın çevrelerini mahallelerinin sorunlarını konuşabilecek. Şehir içi ve şehirlerarası gezilere, kurslara ve etkinliklere katılabilecek. Aylık toplantılar düzenleyecek olan çocuklar, demokratik bir ortamda özgürce düşünce ve fikirlerini ortaya koyabilecek.

Yozgat Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Fadime Solmaz, yaptığı konuşmada çocukların kendi meclisini oluşturması ve kendi üyelerini belirlemesi için oy kullandığını belirterek, bu faaliyetin çocukların kendilerine olan öz güvenlerinin ve toplumsal duyarlılıklarının arttırılmasına da önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da yarının geleceğin teminatının çocuklar olduğunu anlattı. Arslan, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları en iyi şekilde hayata hazırlamalıyız. Bu kapsamda belediyemiz tarafından organize edilen çocuk meclisimizde, çocuklarımız her türlü sorun ve taleplerini ve ilimizde onların bakışı ile görülen eksiklerin tamamlanmasında söz sahibi olacaklar. Ben bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyor, çocuklarımızı kutluyorum." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta çocuklar kendi meclisini oluşturacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER