Yüksel: AKP'ye oy çıkmadığı için mi Gündoğdu gözden çıkarıldı?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, afet riskli alan ilan edilen ve çevre yolu nedeniyle girişi bulunmayan Eskişehir'in Gündoğdu Mahallesi'ndeki problemleri Meclis'e taşıdı. Yüksel, soru önergesinde, söz konusu mahalledeki çalışmaların, AK Parti'ye buradan oy çıkmadığı için mi durdurulduğunu sordu.

Afet riskli alan ilan edilen ve çevre yolundan mahalleye giriş verilmemesini soru önergesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunan Milletvekili Yüksel, sorunları 5 başlıkta ele aldı. Yüksel, Gündoğdu Mahallesi'nde afet alanı, kentsel dönüşüm gibi sorunların yanı sıra mahalleye giriş açısından yol ve kavşak sorunu da yaşandığını belirterek, bu bölgede yerel yönetimlere danışmadan yapılan çevre yolu düzenlemesinin pek çok sorunu beraberinde getirdiğini vurguladı. Vatandaşların mahallelerine girmek için 4 kilometre mesafedeki U dönüşünü kullanmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Yüksel, "Yatırımın planlanması aşamasında yerel yönetimlerle olumlu iş birliği yapılırsa daha kolay sonuç elde etmek mümkündür." diyerek Bakanlığı eleştirdi.

"AKP OY ALAMADIĞI İÇİN Mİ BU MAHALLEDEKİ ÇALIŞMALARI ASKIYA ALDI"

Yüksel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu önergede yer alan sorular şu şekilde: "Gündoğdu Mahallesi önünden geçen çevre yolu yapılırken yerel yönetimlerin görüşü alındı mı? Alınmadıysa neden? Şehir merkezlerine 500 metrede bir bat-çık yapan hükümetiniz, Gündoğdu Mahallesi girişine neden bir kavşak veya alt geçit yapmadı? 7 Mayıs 2015 tarihinde bir AKP Eskişehir milletvekili Gündoğdu Mahallesi'nde yaptığı mitingde, 'Ferhat'ın dağları deldiği gibi dele dele Gündoğdu'yu şehre bağlarız dedik. Tüfekçi sokaktan Söğüt Önü Sokağı'na kadar bir altgeçit ile birbirine bağlayacağız. Anadolu Üniversitesi'nin önünden sağa dönebileceğiz. İşte bu ihaleye Gündoğdu'nun altgeçidini de ekledik önümüzdeki hafta müteahhit gelecek ve çalışmaya başlayacak.' demiştir. Sayın Bakan'ın bu çalışmalar için herhangi bir talimatı var mıydı? Gündoğdu Mahallesi'ne altgeçit yapılması çalışmaları için bölgeye iş makineleri kimin talimatıyla gönderildi? 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası bu iş makineleri kimin talimatıyla, neden bölgeden geri çekildi? Hükümetiniz, AKP bu mahalleden hedeflediği oyları alamadığı için mi çalışmaları durdurdu? Gündoğdu Mahallesi çevre yolu planlamalarına neden dâhil edilmedi? Alınan bu kararda bölgenin afet riskli alan ilan edilmesi etkili oldu mu? Hükümetiniz, Gündoğdu Mahallesi'ni gözden mi çıkardı? Gündoğdu Mahallesi'nin afet riskli alan ilan edilmesi öncesi yapılan çalışmalar nelerdir? Detaylı zemin etüt araştırma ve inceleme çalışmaları yapıldı mı? Afet riskli alan ilan edilmesinde yeterli kanıt elde edildi mi? Gündoğdu Mahallesi'nin afet riskli alan ilan edilmesi kararı bölgesel olarak mı alındı yoksa konutların tek tek zemin değerlendirmesi yapıldı mı?" CİHAN
<< Önceki Haber Yüksel: AKP'ye oy çıkmadığı için mi Gündoğdu gözden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER