Yunus Egemenoğlu: Yayın gelirleri isteği TFF'yi ayağa kaldırır

TFF eski yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, Kulüpler Birliği'nin yayın gelirleri ile ilgili aldığı kararı Samanyolu Haber Muhabiri Murat Şahinbaş'a değerlendirdi.

Yunus Egemenoğlu: Yayın gelirleri isteği TFF'yi ayağa kaldırır

Kulüpler Birliği'nin aldığı son karar futbol dünyasında tartışılmaya devam ediyor.

TFF eski hukuk kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, Kulüpler Birliği'nin yayın ve sponsorluk gelirleri ile ilgili kararı değerlendirdi.

Egemenoğlu, bu durumun yeni olmadığını belirterek bu çalışma 10 yıldır konuşuluyor ancak hiç bu kadar gündeme gelmemişti dedi. 

Egemenoğlu, aslında Avrupa'ya bakıldığında yayın ve sponsorluk gelirlerini kulüpler pazarlar federasyonlar sadece disiplin ve fisktür gibi işlere bakar ama Türkiye'de uygulanması kolay değil diye konuştu.

Bu kararın uygulana bilmesi için öncelikle kulüpler ve federasyonun ortak karar alması gerektiğini belirten Egemenoğlu, iki kurum karar alsa bile yasa çıkmadan bunun uygulanmasının mümkün olmadığını belirtti. 

Yunus Egemenoğlu, Türkiye'de sadece bu konunun değil Tahkim ve Disiplin Kurulları A haberleri'>UEFA veFİFA standartlarında olmadan Türk futbolunda işlerin tam rayında yürümesi mümkün değil dedi.
<< Önceki Haber Yunus Egemenoğlu: Yayın gelirleri isteği TFF'yi ayağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER