Yüzlerce kişi, tepki için Ankara Tren Garı'na yürüdü, çiçek bıraktı


Başkent Ankara'da yüzlerce kişi, İbni Sina Hastanesi önünden karanfillerle patlamanın yaşandığı tren garına yürüdü. Saldırıyı lanetleyen sloganlar atarak gara ulaşan kalabalık, basın açıklamasını yaptıktan sonra ellerindeki çiçekleri meydana bıraktı.

Ankara Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği, DİSK, TMMOB, KESK üyeleri ve yüzlerce vatandaş bombalı saldırıya tepki için İbni Sina Hastanesi önünde toplandı. Ellerinde karanfillerle patlamanın yaşandığı tren garına kadar yürüyüşe geçenler, 'Faşizme karşı omuz omuza, hırsız, katil Erdoğan' sloganları attı. Yürüyen kalabalık, Numune Hastanesi'nin önünden geçerken, patlama sonrasında yaralı olarak bu hastanede tedavi görenleri alkışlarla selamladı.

Ankara Garı kavşağına gelen topluluk, basın açıklaması yaptı. Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy açıklamada, "Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltme için, çatışmadan ölümden, medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere 'dur' demek için bu meydanda toplanmıştık' diyerek sözlerine başlayan Atasoy, "Emek, barış ve demokrasi düşmanları parçaladılar bu tabloyu. Bu saldırı barış ve demokrasi talebinedir. Bu saldırı ile hedeflenen dört kurum TTB, DİSK, KESK, TMMOB bu ülkenin bütün kesimlerini savunan kurumlardır." dedi.

Sağlık ekiplerine de teşekkür eden Atasoy, "Sağlıkçıların olay yerindeki müdahalesi olmasaydı daha üzücü bir tablo ile daha fazla kayıp ile karşılaşılabilirdi. Üç gün yas ilan edildi. Ama yas ile yetinebilir miyiz? Bu saldırıları önlemede sorumluluğu olanlardan hesabı sorulmayacak mı? TTB, DİSK, KESK ve TMMOB bir kez daha insanlarımız bombalarla parçalanmasın bu kanlı saldırıları engelleyemeyenlerden hesap sorulsun diye bugün ve yarın hizmet üretmeme kararı aldılar. Talep ettiğimiz barış çerçevesinde davranarak emeğe saygı, barış ve özgürlük taleplerimizi dünkünden daha yüksek sesle dillendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Grup, gar meydanına karanfiller bıraktıktan sonra geldikleri yöne doğru uzaklaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Yüzlerce kişi, tepki için Ankara Tren Garı'na yürüdü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER