Zaman kayyıma boş bina da bırakmamış!

Zaman'ın binası 12 Ocak'ta satılmış, kayyımlar kiracı konumunda

Zaman kayyıma boş bina da bırakmamış!

Feza Gazetecilik şirketine ait Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi 244 pafta, 1543 ada, 8 parsel sayılı arsa üzerindeki 16 bin metrekarelik binanın Cihan Medya Dağıtım AŞ'ye satışının 12 Ocak'ta gerçekleştiği ortaya çıktı. Söz konusu firmanın, bina için ödediği paranın miktarı ise 52 milyon 841 bin lira olarak kayıtlarda yer alıyor. Firmanın, satışı gerçekleşmeden önce de Bahçelievler Belediyesi nezdinde tüm başvuruları yaptığı, belgelerde net bir şekilde anlaşılıyor.

Bahçelievler Belediyesine 9 Ocak'ta bir yazı ile müracaat eden firmanın vergi ödemeleri için ilişiğinin kesilmesini talep ettiği, bunun üzerine verilen belgede, "Söz konusu taşınmazın, Cihan Medya Dağıtım AŞ'ye satışı yapılacağı beyan edilmiştir. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nun 29. maddesine istinaden belirlenen 2015 yılı vergi değeri, mükellefin beyanındaki bilgilere göre 52 milyon 841 TL olup Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri dairemize ödendiğinden, vergi ilişiği kesilmiştir" ifadeleri yer alıyor.

BİNANIN BOŞALTILMASINI İSTEYEBİLİR

Tapu İdaresine ve Bahçelievler Belediyesine sunulan belgelerde, Feza Gazetecilik firmasının binayı "satış" işleminden dolayı terk ettiği bildiriliyor. Binanın yeni sahibi Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin, binanın boşaltılmasını isteyebileceği ileri sürülüyor.


BOŞ BİNA BIRAKILDI DENİLMİŞTİ!
 
Zaman’ın kayyıma devredilmesinin ardından haber yapan A.A, kayyumun gazeteyi çıkaramaması için sistemi kilitlediğini ve boş bir bina bırakıldığını yazmıştı.



Kaynak: Haberdar

<< Önceki Haber Zaman kayyıma boş bina da bırakmamış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER