Zap Suyu'na yuvarlanan araçlardaki ölümleri protesto ettiler


Hakkari - Çukurca karayolu üzerinde bulunan Zap Suyu boyunca yolda bariyer olmaması nedeniyle araçların Zap Suyu'na yuvarlanması sonucu bir ay içersinde 7 kişinin hayatını kaybetmesi STK'lar tarafından protesto edildi.

Hakkari'deki STK temsilcileri, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Zap Suyu kenarında bariyerlerin olmamasından dolayı bir ayda 2 aracın yuvarlanması sonucu 7 kişinin suya kapılarak hayatını kaybetmesini protesto etti. Karayolunu trafiğe kapatan STK temsilcileri ve beraberindekiler, yolu trafiğe kapattı. Araçlarından inen sürücüler de eyleme destek verdi.

Burada basın açıklamasını okuyan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, "Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ve yetkili kurumlara defalarca müracaat etmemize rağmen yaklaşık 70 kilometrelik Hakkari - Çukurca karayolunun kenarına demirden bariyer yapılmasını dahi bu halka çok gören bu zihniyeti kınıyoruz.

Son iki ay içerisinde Zap Suyu'na yuvarlanan araçlardan hayatlarını kaybeden Ali Dayan ve Eşi Feyziye Dayan ile H. Mecit Erçak, A. Kerim Duman, H. Hamit Arar ve ayrıca birkaç gün öncesinde yine bariyerlerin olmadığı bu bölgede Zap Suyu'na uçan bir araçta hayatlarını kaybeden Sekvan Adıyaman ve Enver Adıyamanı rahmetle anar, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Bu yolların böyle olmasını vicdansızlıkla seyreden yetkililerin varsa eğer vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyoruz. Yüksekova Havalimanı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ve Başbakan, iktidara geldiklerinde Hakkari'de sadece 1 kilometre bölünmüş yol olup, şimdi ise 75 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söylediler.

Hakkari'den Depine inerken 3'ncü kilometrede hala araçlarımızın üzerine kaya düşmekte ve Hakkari Çukurca arası çok sayıda kaza meydana gelirken, bu bölünmüş yolların nerelere yapıldığını merak etmekteyiz.

Çözüm süreci ile bölgemizde esen barış ve huzur ortamı ile hizmet beklediğimiz buralarda bir kalekol ve güvenlik yoluna yapılan masrafların çok az bir miktarının karayollarına yapılması samimiyetin bir halkası olacağı beklentisi içerisindeyiz.

Merak edilen tek şey, bu yolların yapılması için kaç aracın daha Zap Suyu'na uçmasını ve kaç insanımızın bu suda boğulup ve kaybolmasını bekleyeceğiz. Bütün yetkilileri duyarlı olmaya ve bir an önce bu yola bir çözüm bulmaya davet ediyor ve bu yolların yapımı için sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zap Suyu'na yuvarlanan araçlardaki ölümleri protesto ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER