"Zarar eden Zafer Havaalanı'na yolcu mu kaydırılıyor?"


Eskişehir'den direk olarak Brüksel'e yapılan uçak seferleri bir süre önce iptal edildi. Bu uçuşların iptal edilmesiyle birlikte, bu hattı kullanan onbinlerce Emirdağlı mağdur oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'ndan yapılan Eskişehir-Brüksel seferlerinin iptal edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Eskişehir'den yapılan iç hat uçuşlarının ardından her yıl onbinlerce yolcunun uçtuğu dış hat seferlerinin de iptal edildiğini belirten Çakırözer, "On binlerce Emirdağlı ve Eskişehirli gurbetçinin mağduriyeti ortadan kaldırılmalı." dedi.

"ESKİŞEHİR'DEN KÜTAHYA ZAFER'E YOLCU MU KAYDIRIYORSUNUZ?"

CHP'li Çakırözer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı ile ilgili sorular yöneltti. Çakırözer, Bakan Yıldırım'a, "Eskişehir havacılık açısından son derece önemli bir kent. İlk tayyare fabrikası burada kuruldu. Şehrimizin yaptığı ihracatın dörtte biri havacılık sanayinden geliyor. Hal böyleyken önce şehrimizin İstanbul, İzmir, Antalya gibi kentlere hava bağlantısı iptal edildi. Şimdi de Avrupa'yla tek bağlantı olan Brüksel uçuşları THY tarafından iptal edildi. Bu iptal kararının Kütahya Zafer Havalimanı'nı kayırmak ve oraya yolcu kazandırmak için alındığı iddiaları doğru mu? On binlerce gurbetçimizin ve onların ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi için Eskişehir'den yurt dışı ve yurt içi uçuşların başlatılması yönünde bir çalışma başlatacak mısınız?" diye sordu.

Hükümetin Eskişehir'e üvey evlat muamelesinden vazgeçmesi gerektiğini aktaran Çakırözer, "Brüksel seferlerinin iptal edilmesinin ardında Kütahya ve Afyon'a yakın Zafer Havalimanı'nın kayrılmak istenmesinin yattığı iddiaları çok yoğun biçimde konuşuluyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Zarar eden Zafer Havaalanı'na yolcu mu kaydırılıyor?" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER