Zarrab'ı tehdit ettiği iddia edilen vatandaşa para cezası


ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ı tehdit ettiği iddiası ile yargılanan bir vatandaşa 360 lira para cezası verildi. Cezası ertelenen şahıs, hakaret suçundan ise beraat etti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Aydın'ın 2013'te Zarrab'ı telefonla arayarak "Ben Ağrılı Ahmet. Neredesin adresini söyle oturduğun yeri biliyorum. Yarın gelip seni öldürüp mezara gömeceğim." diyerek tehdit ettiği iddia edilmişti. İddianamede Aydın'ın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3 aydan 4 yıla kadar hapsi istenmişti.
İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Ahmet Aydın ile taraf avukatları hazır bulundu. Aydın savunmasında, üzerine atılı suçu kabul etmeyerek verilecek bir ceza durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istediğini söyledi. Duruşmada Zarrab'ın koruması U.Ç'de tanık sıfatıyla ifade verdi.

Duruşmayı karara bağlayan mahkeme, Aydın hakkında hakaret suçundan beraatine karar verdi. Tehdit suçundan ise 360 lira para cezası veren mahkeme cezanın ertelenmesine hükmetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Zarrab'ı tehdit ettiği iddia edilen vatandaşa para cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER