Sayenizde atı alan Üsküdar'ı geçti!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 30 2020
Paylaş
X Post
T24 yazarı Mehmet Tezkan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Abdullah Davutoğlu'nun hükûmete yönelik sert eleştirileri için, "Sayenizde atı alan Üsküdar'ı geçti." yorumunda bulundu. Tezkan her iki siyasetçinin AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın otoriterleşmesine göz yumduklarını vurguladı.
SAMANYOLUHABER- 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önceki gün Karar gazetesinden Taha Akyol'a verdiği mülakatta, "Ekonomik göstergelerdeki ciddi bozulmalar geriye gidişe işaret ediyor. Bu durum kaygı verici." ifadelerini kullanmıştı.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 27 Eylül 2019'da istifa eden ve akabinde Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu ise haftalık değerlendirme toplantısında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan'ı yerden yere vurmuştu.
GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU'NDAN "PALAVRA" ÇIKIŞI
Davutoğlu; Erdoğan'ın, "Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeye hiç olmadığı kadar yakın." sözleri için, "Palavra!" diye niteleyerek, "Bırakın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi, Türkiye'nin ilk 20'de kalmama ihtimali var." demişti.
T24 yazarı Mehmet Tezkan her iki siyasetçinin Erdoğan'a yönelik eleştirilerini bugün "Sayın Gül, sayın Davutoğlu sayenizde atı alan Üsküdar’ı geçti" başlığı ile yayımlanan makalede yorumladı.
"Siz devletin başındaki kişilerdiniz. Biz gördük de siz nasıl görmediniz? Gördünüz de söylemek mi istemediniz, söylemeye mi çekindiniz?" sorularını yönelten Tezkan, "Şimdi şikâyet ettiğiniz sisteme geçişin vebali boynunuzdadır." dedi.
"ZAMANINDA SÖYLENMEYEN SÖZÜN HÜKMÜ YOKTUR"
Tezkan şöyle devam etti: "İkisinin de söyledikleri aşağı yukarı aynı: Bu sistem yürümüyor, bu sistemle ekonominin düzelmesi mümkün değil, acilen kuvvetler ayrılığını esas alan güçlü parlamenter sisteme dönülmeli. Hukukun üstünlüğü sağlanmalı."
"Güzel sözler. Altına imza atacak sözler ama geç söylenmiş sözler." diyen Tezkan'a göre zamanında söylenmeyen sözün, zamanında koyulmayan tavrın ve zamanında yapılmayan eylemin hiçbir an
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İşte ‘Şaban Yasak’ kararının tam çevirisi ve güncel dilekçe örnekleri2.Khan: “Avrupa ülkeleri sürgündeki Türk gazetecileri korumalı”3.AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi4.İmamoğlu: “Mücadelemiz, milli mücadeleye dönüşmüştür”5.MHP'le Semih Yalçın Bülent Arınç'a sert çıkarken 'soykırım'ı savundu!
6.Cep telefonları cep yakacak! Zam kapıda!7.Akbelen Ormanı savunucusu Esra Işık için tahliye...8.Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu ekran yüzlerinin ayrılıkları sonrası pişmanlığını açıkladı!9.Bir kestaneden öbür kestaneye10.İsrail cezaevlerinde Filistinlilere insanlık suçu ABD basınında: Köpekle cinsel istismarda bulundular

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İşte ‘Şaban Yasak’ kararının tam çevirisi ve günce...

Khan: “Avrupa ülkeleri sürgündeki Türk gazeteciler...

AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu kesin ihraç taleb...

İmamoğlu: “Mücadelemiz, milli mücadeleye dönüşmüşt...

MHP'le Semih Yalçın Bülent Arınç'a sert çıkarken '...







