112 acil servis çalışanları: Kapalı köy yollarını açtırmak için bizi aramayın


112 acil servis çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansa geçiş önceliğine özen gösterilmesi için Kars'ta etkinlik düzenlendi. 112 çalışanları vatandaşın köy yolunun açılması için dahi kendilerini aradıklarını söyledi.

Kars Harakani Devlet Hastanesinde bir araya gelen 112 çalışanları stant kurdu, vatandaşlara broşür dağıttı ve uyarılarda bulundu. 112 acil servis hattının gereksiz aranmamasını istedi. Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kan yaptığı açıklamada, 'İnsana Yolver, Hayata Yolver' sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. Burada amaçlarının ambulansa geçiş üstünlüğünün tanınması olduğunu belirtti.

112'nin gereksiz yere meşgul edilmemesi için vatandaşlara bilgi verdiklerini ifade eden Baran Kulavuz, "Bugün burada sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımıza gerek hasta taşımak konusunda, acil olmayan vakalara gitme konusunda, gerekse trafikte vatandaşların ambulanslarımıza yol vermeleri konusunda sorunlarımızı aktardık." dedi.

AMBULANS ŞOFÖRÜ SİREN SESİNİ DUYAN VATANDAŞTAN DUYARLIKLIK İSTEDİ

112 Ambulansında 14 yıldır şoförlük yapan Oktay Kuyumcu, siren seslerini duyan vatandaşlardan duyarlıklık istedi. En büyük sıkıntıların yol vermeme olduğunu aktaran Kuyumcu; "Şoförlerimiz kenara çeksin veya yavaşlasınlar. Biz geçelim yine onlar yollarına devam etsinler" diye konuştu.

112 Ambulansında çalışan Ahmet Selçuk Kırmacı ise farkındalık oluşturmak için burada olduklarını söyledi. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını isteyen Kırmacı; "112'yi gereksiz yere meşgul etmesinler. Özellikle bu konuda çok mustaribiz, kırsal kesimler kışın hava şartları nedeniyle ulaşım sıkıntıları yaşıyor. Sırf köy yollarını açtırmak için asılsız ihbarda bulunan vatandaşlarımız oluyor. Ve asıl gerçek vaakaya ulaşmamız çok zorlaşıyor. İnşallah vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olur. Gerçek hastalara ulaşmamız için kendi yakınları da olabilir. Gereksiz 112'yi meşgul etmeyin" ifadelerini kullandı.

112 broşürlerinden alan Cengiz İvaklı isimli vatandaş ise trafiğin gerçekten problem olduğunu ifade ederek, "Ambulanslara kesinlikle yol verilmesi gerekiyor. Yol vermeyenlerin ambulansta kendi akrabaları olabilir. Empati kurup bu gibi durumlarda ambulanslara yol vermek gerekir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 112 acil servis çalışanları: Kapalı köy yollarını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER