13 yıllık AK Parti iktidarında tutuklu-hükümlü gazetecilerin sayısını sordu


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne 13 yıllık AK Parti iktidarı boyunca tutuklu-hükümlü gazetecilerin sayısını ve kaldığı süreleri sordu.

Bayır, 4982 sayılı yasa uyarınca bilgi edinme hakkı kapsamında şu soruları yöneltti: "- 3 Kasım 2002- Kasım 2015 tarihleri arasında hangi gazetelerin imtiyaz sahibi görevinde bulunan, kaç kişi hangi suçlar nedeniyle tutuklanmıştır? Bunlardan hüküm giyenler var mıdır? Var ise sayıları ve süreleri nedir?

- 3 Kasım 2002- Kasım 2015 tarihleri arasında hangi gazetelerin yazı işleri müdür, bölge ya da il temsilcisi olarak görev yapan, kaç gazeteci hangi suçlar nedeniyle tutuklanmıştır? Bunlardan hüküm giyen var mıdır? Var ise sayısı ve süreleri nedir?

- 3 Kasım 2002- Kasım 2015 tarihleri arasında hangi gazetelerde görevi sadece köşe yazarlığı veya muhabirlik olan kaç gazeteci hangi suçlar nedeniyle tutuklanmıştır? Sayısı nedir? Bunlardan hüküm giyen var mıdır? Var ise sayısı ve süreleri nedir?

- Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl açıkladığı tutuklu gazeteciler sıralamasında, 2002-2014 yıllar itibariyle Türkiye'nin sıralaması nedir?" CİHAN
<< Önceki Haber 13 yıllık AK Parti iktidarında tutuklu-hükümlü gazetecilerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER