14 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi


Genelkurmay Başkanlığı dün (30 Eylül) yaşanan önemli yurtiçi olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. TSK'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; Şırnak Beytüşşebap'ta üç, Mardin Kızıltepe'de bir, Diyarbakır Bismil'de 10 olmak üzere toplam 14 el yapımı patlayıcı, yapılan arazi arama ve tarama faaliyetleri esnasında bulunarak imha edildi.

Bitlis merkez, Yukarı Ölek'te bulunan sözde Bölücü Terör Örgütü mezarlığına yönelik olarak yapılan operasyonda, bir bina kullanılamaz hale getirildi.

TERÖRİSTLERE AİT SİLAHLAR VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Hakkâri Yüksekova'da yapılan operasyonda; bir terörist ölü, bir Doçka silahı ve altı sandık mühimmat, bir RPG-7 R/A ve üç RPG-7 R/A mühimmatı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir kasa mühimmatı ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Şırnak Beytüşşebap'ta yapılan arazi aramasında; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 50 muhtelif hafif silah mühimmatı, yedi el bombası, bir RPG-7 roketi, bir Kannas keskin nişan tüfeği dürbünü, on iki Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir M-16 piyade tüfeği şarjörü ile muhtelif malzeme ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber 14 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER