15. Side Dünya Müzikleri Festivali, senfoni orkestrası konseriyle başladı

15. Side Dünya Müzikleri Festivali, senfoni orkestrası konseriyle başladı

15. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın tarihi 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da verdiği konserle başladı.

Manavgat Belediyesi tarafından organize edilen 15. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali 13 Ekim'de sona ereceği belirtildi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın Side Antik Tiyatrosu'nda verdiği konsere Side'ye tatile gelen Avrupalı, İskandinav ve Rus turistler yoğun ilgi gösterdi. Şef Murat Göktaş'ın yönettiği 50 kişilik Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, baba-kız solistler Tuncay Kayış ve Melodi Kayış'ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlere turistlerde alkışlarla eşlik etti.

Antalya Senfoni Orkestrası, programının son eseri olarak 'Memleketim' şarkısını seslendirdi. Konser bitiminde Manavgat Belediye Başkan vekili Erşan Özden, orkestraya çiçek takdim etti.

15. Side Dünya Müzikleri Festivali kapsamında 9 Ekim'de Antalya Opera Festival Orkestrası, 10 Ekim'de Golden Horn Brass grubu müzik esintilerini Side Antik Tiyatro'da tüm dünya insanları ile paylaşacak.

11 Ekim'de Anjelika Akbar ve Hakan Aysev, 12 Ekim'de Enbe Orkestrası, 13 Ekim'de ise Ramona Carr-Jazz Sextet sahne alacak. Konserlerin her akşam 21.00'de başlayacağı ifade edildi.

2 bin yıllık Side Antik Tiyatro ve dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nda kültür ve sanat festivali ilk 2000 yılında dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay ile Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar başlatmıştı.

Daha önceleri Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali olarak kutlana etkinlik Büyükşehir Yasası ile Side Belediyesi'nin tüzel kişiliğini kaybetmesiyle Manavgat Belediyesi ismini 15. Side Dünya Müzikleri Festivali olarak değiştirmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber 15. Side Dünya Müzikleri Festivali, senfoni orkestrası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER