2. Enerji Yönetimi Ödülü Bursa Çimento'nun oldu


Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Enerji Uzmanlık Grubu tarafından 'Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği' teması ile düzenlenen 3. Enerji Verimliliği Sempozyumu ve 2. Enerji Yönetimi Ödülleri Töreni BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi. Değerlendirme sonucu finale kalan 3 firma arasından Bursa Çimento Fabrikası, ödül almaya hak kazandı.

Verimlilik, kalite ve maaliyet boyutlarıyla öne çıkan basınçlı hava sistemleri teknolojilerinin geldiği son nokta ile doğru kompresör seçimi ve bakım şartları gibi konuların ele alındığı sempozyumun açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, geleceğin en önemli çatışma ve gelişim alanlarından biri olan enerjinin ülkelerin sınırlarını değiştirebilecek kadar potansiyel güce sahip olduğunu ifade etti. Baylan, Türkiye'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde yapılan G20 Liderler Zirvesi'nde herkes için enerjiye erişim, enerji verimliliği, enerji yatırımları ve yenilenebilir enerji gibi konuların tartışıldığını belirterek, "Bir taraftan sanayi toplumlarında kalkınmanın motoru haline gelen enerjiye olan talep her geçen gün artarken, öte yanda enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamakta olan fosil yakıtların rezervleri de hızla tükeniyor. Tükenmekte olan kaynakların yerine alternatifler aranırken, diğer yandan mevcut kaynakların verimli ve etkin kullanımı en önemli çözüm olasılığı olarak önümüzde duruyor. Enerji verimliliği konusu ise; sürdürülebilir kalkınmayı sağlayan öncelikli faktörlerden biri konumunda. Ülkeler, enerji yoğunluklarının azaltılması ve sera gazlarının olumsuz etkilerinin hafifletilmesi için, enerji politikalarında enerji verimliliğine en ön sıralarda yer vermekte." diye konuştu.

BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu Üyesi Nizamettin Aypak'ın moderatörlüğünü yaptığı ve Atlas Copco Üretim Uzmanı Onur Bizimtuna, Keaser-Topkapı Satış ve Proje Mühendisi Tuna Can İşcan ve TOF Gövde Üretim Müdürlüğü Yetkilisi Ali Gönüllü'nün konuşmacı olduğu sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyumun ardından BUSİAD üyesi endüstriyel işletmelerin uyguladığı başarılı enerji yönetim çalışmalarını tanıtmak ve sahip oldukları tecrübeyi kamuoyu ile paylaşarak Bursa sanayisine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 2. Enerji Yönetimi Ödülleri Töreni gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıldan itibaren sadece BUSİAD üyesi işletmelerin değil, Bursa'daki tüm sanayi kuruluşlarının katılabileceği yarışmaya başvuran firmalar; işletmenin enerji yönetim sistematiği ve bununla ilgili gerçekleştirdikleri organizasyonların tanıtımı, işletmenin son iki yıldaki enerji tüketim performansı, yaratılan verimlilik oranları, verimliliği yaratan enerji projeleri ve işletme tecrübelerinin diğer firmalara örnek olabilirliği gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi.

BUSİAD Yönetim Kurulu adına Enerji Uzmanlık Grubu'nun gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda Ünver Grup Otomotiv San. ve Tic. AŞ, SÜTAŞ AŞ ve Bursa Çimento Fabrikası AŞ'nin finale kalmasına karar verildi. BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu'nun finale kalan işletmelere yönelik gerçekleştirdiği saha ziyaretleri sonucunda elde edilen son bulgulara göre 2015 yılı BUSİAD Enerji Yönetimi Ödülü'ne Bursa Çimento Fabrikası AŞ layık görüldü. Firmanın Genel Müdürü Mürsel Öztürk ödülünü BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan'ın elinden aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 2. Enerji Yönetimi Ödülü Bursa Çimento'nun oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER