20 bin TL dolandırılmaktan son anda polis kurtardı


Emniyet teşkilatının bütün uyarılarına rağmen dolandırıcıların vatandaşları arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp para ve ziynet eşyalarını almalarının bir türlü önüne geçilemiyor.

Yozgat'ta dolandırıcıların hesabına 20 bin TL yatıran Z.A. (60) isimli vatandaşı dolandırılmaktan son anda polis kurtardı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, H.Z. (19) ile M.Ç. (16) isimli şüpheliler, Z.A.'yı arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, "Terör örgütünden hesabınıza para akışı var, hemen hesabınızdaki paralı çekin ve bizim dediğimiz hesaplara parayı yatırın." dedi. Z.A. da dolandırıcıların gerçek polis ve savcı olduğuna inanarak hesabındaki 20 bin TL'yi dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı. Daha sonra Z.A., dolandırıldığını anlayarak Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğü'ne müracaat etti. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri yaptıkları araştırmalarda 20 bin liranın Şanlıurfa'da bulunan PTT Şubesi'ne yatırıldığını tespit etti. Yozgat polisi, durumu hemen Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerine bildirdi.

Harekete geçen ekipler, Z.A'nın 2 ayrı hesapta gönderdiği 20 bin liradan 4 bin 150 lirasını çeken şüphelileri ikinci hesaptaki 15 bin 850 lira parayı çekerken gözaltına aldı. H.Z. ve M.Ç., isimli 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 20 bin TL dolandırılmaktan son anda polis kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER