2015 yılında 15 bin kaçağın Avrupa hayali sınırda son buldu


2015 yılında Avrupa ülkelerine doğru umut yolculuğuna çıkan 15 bin civarında kaçak göçmenin hayali sınırda son buldu.

Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ili olan Edirne'ye gelen kaçaklar polis, jandarma, sınır askeri birlikler ve gümrük muhafaza ekipleri tarafından yakalanıyor. Yakalananlar sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne gönderiliyor.

İstatistiklere göre, 2014 yılında Edirne'de 11 bini Suriyeli olmak üzere toplam 17 bin kişi yakalandı. Bu sayı 2015 yılında ise 8 bini Suriyeli olmak üzere toplam 15 bin olarak gerçekleşti. Yakalananların arasında Suriyeliler çoğunluğu oluşturuyor. Bu ülkeyi Mynmar (Burma) ve Afganistan takip ediyor.

YAKALANAN ORGANİZATÖR SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

Kaçak göçmenlerin sınır bölgesine ulaşmasında organizatör adı verilen insan kaçakçıları aracılık ediyor. Ciddi paralar karşılığında geçişlere aracılık yapan organizatörlere güvenlik güçleri göz açtırmıyor. 2014 yılında para karşılığında kaçakların geçişlerine aracılık yaptığı belirlenen 70 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bu sayı da 2015 yılında 137 olarak gerçekleşti. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şahıslar adli makamlara sevk edildi. Sevk edilen şahıslardan yarısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EDİRNE 5 KAÇAK GÖÇMENİN CESEDİ BULUNDU

Binlerce kişinin yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçişleri sırasında zaman zaman üzücü vakalar da yaşanıyor. 2015 yılında Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları sırada Meriç Nehri'nde boğulan 3 kişinin cesedi bulundu. Bulgaristan sınırında ise donarak ölen 2 kişinin cesedine ulaşıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 2015 yılında 15 bin kaçağın Avrupa hayali sınırda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER