'2016'da gastronomi odaklı turizm projelerine odaklanacağız'


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO'nun yeni yılda çalışmalarını eğitim, sosyal kent, ekonomik altyapının güçlendirilmesi ve gastronomi alanlarında yoğunlaştıracağını söyledi.

GTO aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında toplandı. Yılın son meclis toplantısında odanın 2016 yılı bütçesi de onaylandı. UNESCO tarafından Gaziantep'in gastronomi kenti seçilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Bartık, "Elde edilen bu başarı kentin sosyal hayatına ve ekonomisine yansıyacak projelerle desteklenmeli. Bu bağlamda GTO olarak gastronomi odaklı turizm projeleri yaparak kent ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

"ORTADOĞU'YU ŞEKİLLENDİREN MASADA TÜRKİYE'DE OLACAK"

Odanın yeni yıl hedeflerinin yanı sıra gündemi de değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı, Güneydoğu'da yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hükümetin teröristleri temizlemek adına yürüttüğü operasyonların yakın zamanda sonuç vermesi temennisinde bulundu. Yaşananların iş dünyasına yansımalarının ağır olduğuna dikkat çeken Eyüp Bartık, "Ticari açıdan asıl mağduriyeti o bölge ile ticaret yapan bizler yaşıyoruz. Habur kapısından malını geçiremeyen bizler yaşıyoruz. Ama bu ülkemizin huzuru için katlanmamız gereken bir süreç." şeklinde konuştu.

Yaşanan uluslararası krizlerin çözümü konusunda 2016 yılında önemli adımlar atılacağına inandığını belirten Bartık, sözlerini şöyle tamamladı: "Uzun zamandan bu yana Avrupa ve Amerika ile aynı şeyi düşünüyoruz. Batı Türkiyesiz bir Ortadoğu olamayacağını, ülkenin gücünü anladı. Ortadoğu'nun geleceğinin şekillendirileceği masada Türkiye de olacak."
CİHAN
<< Önceki Haber '2016'da gastronomi odaklı turizm projelerine odaklanacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER