220 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta 80 mavi bayraklı tesis bulunuyor

220 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta 80 mavi bayraklı tesis bulunuyor

Türkiye'de 220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat turizm destinasyonunda, 80 mavi bayrağın dalgalandığı bildirildi. Geçen yıl Side, Ilıca, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu turizm bölgesinden 51 işletmenin mavi bayrak aldığı ifade edildi. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Manavgat sahil bandında 80 mavi bayrak dalgalandığını söyledi. Şimşek, "Kızılağaç Turizm Bölgesi'ndeki işletmelerin tamamına yakını mavi bayrak sahibi oldu." dedi.

Mavi bayrak kriterleri kapsamında gerçekleştirilmesi gereken, 2015 yılı içindeki çevre eğitim etkinlik planlama toplantısı, Manavgat Belediyesi öncülüğünde Manavgat Belediye Meclisi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Arı, Çevre Mühendisi Seher Burcu Metin, Reklam ve Tanıtım Sorumlusu Elif Evren'in yanı sıra Side, Ilıca Evrenseki, Gündoğdu ve Taşağıl bölgesindeki turistik işletmelerin yetkilileri ile turizm birliklerinin sorumluları katıldı.

Toplantıda mavi bayrak kriterlerinden olan çevrenin korunmasına ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik görüşler, belediye yetkilileri ve turistik işletmelerin temsilcileri ile tartışıldı. Toplantıda konuşma yapan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Antalya'da en fazla turistik işletme kapasitesine sahip olan turizm destinasyonunun Manavgat olduğunu söyledi.

Manavgat'ta mavi bayrak sayısının her geçen gün arttığının altını çizen Şimşek, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Manavgat Belediyesi olarak sahillerin temizliği ve bakımı ile ilgili olarak sezon öncesinde çalışmaları erkenden başlattıklarını vurgulayan Şimşek, daha sağlıklı bir çevre için yapılması gereken çalışmaları da bu toplantıyla tartışacaklarının altını çizdi. Başkan Yardımcısı Şimşek, şöyle devam etti:

"Bugün Side, Ilıca, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu ve Taşağıl bölgesindeki turizmci arkadaşlarımız ile Titreyengöl, Sorgun bölgesi, Kızılağaç turizm bölgesi ve Kızılot, Çenger Örenşehir hattındaki dernek oluşumlarının temsilcilerini davet ettik. Sektörün sorunlarını konuşalım, çözmemiz gereken sıkıntıları çözelim dedik. Ama esas amacımız mavi bayrakla ilgili yapmamız gerekenlerin ne olduğunu değerlendirmektir. Mavi bayrak, öncelikle deniz kirliliğinin önlenebilmesi, denizin ve kıyıların yaşanabilir şekilde korunması ve işletmelerin çevre ile ilgili yapabileceği etkinlikleri kapsayan kriterleri içeriyor. Her işletme çevre etkinliğini programına almalı. Geçen yıl yeni katılan Side Ilıca Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu bölgesinden 51 işletmemiz mavi bayrak almıştır. Manavgat sahil bandında 80 mavi bayrak dalgalanıyor. Kızılağaç Bölgesi'nde geçen yıl işletmelerin tamamına yakını mavi bayrak sahibi oldu. Bu rakamlar eskiden çok daha düşüktü. Bunlar Manavgatımız açısından sevindirici gelişmedir. Ama mavi bayraklarımızı korumak için de hepimize görevler düşüyor. Çevre çalışmalarının bir bütünlük içinde olması önem arz ediyor. Şu anda en fazla turistik işletmeye sahip olan bölge Manavgat. Biz kıyı temizliği konusunda çalışmalarımıza sezon öncesinde erkenden başladık. Amacımız, gelen turistlerimize daha kaliteli ve yaşanabilir Manavgat'ı sunabilmek."


CİHAN
<< Önceki Haber 220 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta 80 mavi bayraklı tesis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER