Berlin'den şiddet karşıtı projelere ödül


Berlin Eyalet Komisyonu, bu yıl 16. kez şiddeti önleme ödülleri veriyor. Komisyonun amacı, şiddet ve suçu önleme alanında gösterilen özel gayretleri onurlandırmak ve desteklemek.

Berlin Eyalet Komisyonu Başkanı Andreas Statzkowski, Berlin'de huzur içinde bir ortak yaşamın sağlanması için ortaya konan önlem çalışmalarının belirleyici bir değere ulaştığını söyledi. Bu yıl verilen ödül ise 'Radikalleşmeye karşı aktif- Birlikte sorumluluk almak" başlığı altında verilecek. Siyasi ve dini aşırılığa yönelik çalışmalar için verilecek ödül 12 bin 500 Euro olarak belirlendi.

Bunun dışında biner Euro değerindeki iki özel ödül ise Securitas Sicherheitsdienste adlı kuruluş tarafından verilecek. Ödüller, dereceye giren çalışmaların devam ettirilmesi veya genişletilmesi amacıyla takdim edilecek. Seçilen projeler ise 17 Eylül tarihinde ödüllendirilecek. Yarışmaya dernekler, birlikler, örgütler, okullar, enstitüler, inisiyatifler ve şahıs olarak vatandaşlar katılabilecek. Başvurular 21 Haziran'a kadar kabul edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Berlin'den şiddet karşıtı projelere ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER