'250 bin turistle kışın otellerin doluluk oranı yüzde 50'ye çıkarılacak'


Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, eko turizmi ve doğa sporları tanıtımı ile bölgeyi Batı ve Kuzey Avrupalı turistler için cazibe merkezi yapacaklarını söyledi.

Aydoğan yaptığı açıklamada, eko ve doğa sporları turizmi canlı tutarak ölü sezon denilen dönemde bölgeye 250 bin Batı ve Kuzey Avrupalı turisti çekmek istediklerini vurguladı. Aydoğan, "Doğa sporları turizmde kışın İspanya, İtalya, Malta, Mısır ve Tunus'a giden turistleri Manavgat'a çekmek istiyoruz. Bölgemizin eko ve doğa sporları turizmi potansiyeli çok yüksek." dedi.

Avrupa ülkelerinde yaptıkları tanıtımlarla başta İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç ve Finlandiyalı oryantiring (koşarak yön bulma), dağ bisikleti, bisiklet oryantingi, doğa yürüyüşü (trekking), Titreyengöl'de kano ve İskandinav Yürüyüşü (Nordic Wolking) ile Sorgun Çamlığı'nda doğa yürüyüşü turlarını cazip hale geldiğini belirten Aydoğan, şunları kaydetti: "Manavgat'ta uzun yıllar hep deniz,kum ve güneş turizmi ön planda olduğu için eko ve doğa sporları turizmine yönelik değerlerin gün yüzüne çıkarılması geri planda kalmış durumda. Dünyada eko ve doğa sporları turizminde dünyada ayrıcalıklı tek destinasyon Manavgat. Çünkü dünyada bir Titreyengöl, bir Manavgat Irmağı, bir Oymapınar, bir Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park'ı, Selge, Seleukeia, Side ve Manavgat Şelalesi yok. Biz bu değerlerimizi dünyada pazarlamada biraz geç kaldık. Uluslararası Oryantırıng Federasyonu ile Uluslararası Bisiklet Federasyonu dünyanın en iyi dağ bisiklet ve oryantiring parkurlarının Manavgat'ta olduğunu söylüyor. Yine kano ve raftingte de öyle."

Titteyengöl'de İskandinav ülke oryantiring spor kulüpleri ile bir araya gelen Aydoğan, hedeflerinin bölgede kışın doğa sporları turizmini canlı tutarak açık olan konaklama tesislerinin doluluk oranını yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıkarmak olduğunu söyledi.

KIŞIN OTELLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 50'YE ÇIKARILACAK

Kışın bölgeye 250 bin Avrupalı ve İskandinav turistin çekilmesi halinde otellerdeki doluluk oranının yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıkacağına dikkat çeken Aydoğan, bölgedeki otellerin tamamının eko, doğa sporları, futbol turizmi, sağlık, yaşlı, bisiklet ve engelli turist ağırlama donanımına sahip olduğunu kaydetti.

Manavgat destinasyonuna yıllık ortalama 4 milyon turistin geldiğinin altını çizen Aydoğan, "Bölgemiz yıllık 60 bin turizm çalışanını sektörde istihdam ediyor. Kışın otellerin doluluk oranı yüzde 35 seviyesine düşünce bunun 50 bini 5 ay açıkta kaldı. Otellerin doluluk oranını kışın yüzde 50 ve ileri seviyesine çıkarsa açıkta kalan 50 bin sayısını 25 bine çekebiliriz." ifadelerinde bulundu.

Aydoğan, bölgeye gelen turistlerin yüzde 51'ini Almanlar, yüzde 27'sini Ruslar, yüzde 6'sını İngilizler, yüzde 5'ini Hollandalılar, yüzde 4'ünü İskandinav ülke turitleri ile diğer milletlerin oluşturduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber '250 bin turistle kışın otellerin doluluk oranı yüzde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER