Nusaybin'de sokaklar yasağın 10. gününde de patlama sesleriyle yankılanıyor


Mardin'in Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 13 Kasım saat 21.00'de alınan sokağa çıkma yasağı Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde 10 gündür devam ediyor. Mahallelerde, dün gece bomba ve ağır silah sesleri susmazken, halk sabaha da patlama sesleriyle uyandı.

Nusaybin'de cumartesi günü kentin 11 mahallesinde verilen geçici araya rağmen bu dört mahallede yasak devam etti. Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde dün geceden sabaha kadar süren şiddetli patlama ve silah sesleri, gündüz de aralıksız devam etti. Çatışmanın olmadığı bölgelerde ambulanslar hastaları alıyor ve evlere bakım hizmeti ambulansıyla da evlere ilaç servisi yapılıyor. Ekmeği biten bazı vatandaşlar, yasağı dinlemeyerek sokaktaki tandırlarında ekmek yapıyor. Canı sıkılan çocuklar sokakta oyun oynuyor. Bazı vatandaşlar evlerin damına çıkarak komşularıyla olaylar hakkında sohbet ediyor.

Öte yandan HDP milletvekillerin açlık grevleri devam ediyor. Nusaybin'de 10 günlük sokağa çıkma yasağında şimdiye kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 8'e çıktı, 20'ye yakın da yaralı olduğu öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de sokaklar yasağın 10. gününde de patlama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER