28 Şubat Mağduru Başörtülü Milletvekili'nin ellerine kelepçe

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Afyon'da gözaltına alındı. Kaya ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı

SHABER3.COM

28 Şubat mağduru HDP nin başörtülü milletvekillerinden Hüda Kaya gözaltına alındı. Diyarbakır'daki bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınan Kaya elleri kelepçeli emniyete getirildi.

Gözaltı sonrası Twitter hesabından açıklama yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen "İstanbul Milletvekilimiz Hüda Kaya, Diyarbakır'daki dosya için gece yarısında Afyon'da kelepçelenerek gözaltına alındı. Kredi notu ve El Bâb tepkisi azalır belki" yorumunda bulundu. Bilgen, gözaltı kararına, “Kenan Evren gibi anayasa referandumu yapanlar, 28 Şubatçılar gibi bin yıl iktidarda kalmayı mı düşünüyor? İktidar değişti, Hüda Kaya’nın kelepçesi değişmedi" ifadeleriyle tepki gösterdi.


8 ARALIK'TA DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kaya, 8 Aralık 2016'da da evinin önünden gözaltına alınmıştı. Kaya'nın hakkında açılan bir dosyadaki 'zorla getirme kararı' uyarınca gözaltına alındığı belirtilmişti.

ADLİYEDEKİ İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST

Afyon'da gözaltına alındıktan sonra bugün Diyarbakır Adliyesi'ne getirilen Kaya, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kararı, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp duyurdu.
<< Önceki Haber 28 Şubat Mağduru Başörtülü Milletvekili'nin ellerine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER