3. Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi


Mersin'in Tarsus ilçesinde hayata geçirilen '3. Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi' yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları hayata bağlıyor.

Tarsus Kaymakamlığı'nın koordinesinde, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğinde başlatılan '3. Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi' ile yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç vatandaşların evleri temizleniyor, çamaşırları yıkanıyor, yemek ihtiyaçları karşılanıyor, banyo ve kişisel bakımları yapılıyor.

3. Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi'nin işleyişini yerinde gözlemleyen Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım ile hizmet verilen vatandaşları ziyaret etti.
Konu ile ilgili açıklama da bulunan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, şunları kaydetti: "Tarsus'ta tek başına yaşayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını evlerinde gidermektir. Oluşturduğumuz projeden ilçemizde yüze yakın vatandaşımız faydalanmakta. Ayrıca huzurevinde kalan 50 vatandaşımıza da bu proje doğrultusunda hizmetlerimiz devam ediyor. Özellikle kendi başına evin işlerini temizliğini, yemeğini yapmayacak durumda olan vatandaşlarımızın evlerini az önce gördüğünüz gibi temizliyor arkadaşlarımız. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamalarını amaç edindik. Yine kahvaltı olarak da dağıttığımız kahvaltılıklarla vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda beslenmesine ve yaşamasına vesile oluyoruz. Proje bir yıl sürecek, ve projenin bedeli 176 bin 780 TL, bu projenin içerisinde temizlik malzemelerinin tamamı artı çalışan personelin ücretleri hepsi içinde."

Aldıkları hizmet karşında oldukça memnun olan ve duygulanan vatandaşlar ise Kaymakam Bekir Atmaca'ya teşekkürlerini iletti. CİHAN
<< Önceki Haber 3. Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER