3 kardeş inşaatın su dolu temelinde can verdi; İnşaat belediye ve valiliğe ait çıktı

İstanbul’un Sancaktepe’de önceki gün kaybolan 3 kardeşten acı haber geldi. 7, 9 ve 11 yaşındaki Berat, Baran ve Batuhan'ın cansız bedenleri, bir inşaatın su dolu temelinde bulundu. Cesetlerin bulunduğu alan, AKP’li Sancaktepe Belediyesi ile İstanbul Valiliği’nin birlikte yürüttüğü inşaat projesine ait çıktı

SHABER3.COM

İstanbul’un Sancaktepe’de önceki gün kaybolan 7, 9 ve 11 yaşlarındaki Berat, Baran ve Batuhan adlı kardeşlerin cansız bedenleri, bir inşaatın su dolu temelinde bulundu.

Sancaktepe Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi üzerinde önceki gün saat 17.00 sıralarında 3 çocuk kaybolmuştu. Sokakta oyun oynayan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerden haber alınamaması üzerine ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulunmuştu.

İhbar üzerine harekete geçen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp çocukları bulmak için çalışmalarını sürdürürken, aynı mahallede Gülpembe Sokak üzerinde bulunan inşaattan gelen ihbar üzerine çalışma başlatıldı.

İnşaatın güvenlik görevlisinin çocuk cesedi gördüğü yönünde verdiği ihbarla polis ve itfaiye ekipleri, su dolu inşaat temelinde çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri inşaatın temelindeki suyu tahliye ederken, çalışmalar sonunda 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların önceki gün sokakta oyun oynarken kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşler olduğu tespit edildi.

Diğer yandan çocukların cansız bedenlerinin bulunduğu alanın İstanbul Valiliği ve AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Birlik Cemevi inşaatı olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre cemevi yetkilileri, Sancaktepe Belediyesi ile cemevi arasında bir protokol yapılmadığını, belediyenin 2024 yılı mart ayında inşaatın biteceğini taahhüt ettiklerini söyledi. Yetkililer, konu hakkında herhangi bir yetki ve sorumluluklarının olmadığını da ekledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu hakkında soruşturma başlatıldı.

TEMEL ATMA TÖRENİNE VALİ TÖRENİ 
Birlik Cemevi’nin temel atma töreni 30 Temmuz’da gerçekleşmişti. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül de katılmıştı. Gül törende, “Dışarıdan biri bize dokunmadığı müddetçe yüzyıllardır süren bu kardeşliğimizi, binlerce yıl daha devam ettireceğiz” demişti. 


<< Önceki Haber 3 kardeş inşaatın su dolu temelinde can verdi; İnşaat... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER