300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli destek!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ’lerin kapasitelerini artırmak amaçlı oluşturulan programda 800 bin TL’ye kadar işletmelere hibe ve geri ödemeli olarak destek sağlandığı bildirildi.

300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli destek!

Yeni hazırlanan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ‘Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme’ ve ‘Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması’ konularında çağrıya çıkıldı. İmalatçı KOBİ’lere çağrıda belirlenen konulara yönelik hazırlayacakları proje kapsamında makine, teçhizat, yazılım, personel, tanıtım gibi proje giderlerine 300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli destek verilecek. Başvurular, 1 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.

KOSGEB tarafından çağrıya çıkılan ve 01 Nisan 2016 tarihi itibari ile başvurusu başlayan KOBİGEL programının tanıtımı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) toplantı salonunda yapıldı. KOSGEB İl Müdürü Necati Günaydın tarafından yapılan sunuma, NTSO Meclis üyeleri, Kadın ve Genç Girişimci Kurul üyelerinin yanı sıra çok sayıda NTSO üyesi firma katıldı.


800 BİN TL DESTEK

Geleneksel imalat sanayinde faaliyet gösterip kapasitesini artırmak isteyen firmalar ile orta ve ileri teknoloji üreten KOBİ’lerin kapasitelerini artırmak amaçlı oluşturulan programda 800 bin TL’ye kadar işletmelere hibe ve geri ödemeli olarak destek sağlanabiliyor.

Toplantıda programa başvuru şartları ve zamanlarının nasıl olduğu konusunda açıklama yapan KOSGEB İl Müdürü Günaydın, imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların kapasitelerini artırmaya yönelik hedeflerini gerçekleştirilmeleri için proje başvurusunda bulunmaya çağırdı.


CİHAN
<< Önceki Haber 300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli destek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER