32 ülkenin el sanatları ve hediyelik eşyaları Başkent'te satışa çıktı


Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ülkeleri ağırlıklı el sanatları ve hediyelik eşya fuarı, Başkent'te açıldı. ATO Congresium'da bu yıl 12. kez düzenlenen fuarda 32 ülkeden 300 firma stant açtı.

29 Kasım Pazar akşamına kadar gezilebilecek fuarda ülkelere ait giysiler, yemekler, takılar, kumaşlar, el sanatları, antik ürünler, halılar alıcılarını bekliyor.
Senegal'den gelen ve kendisini 'Angara Bebesi' olarak tanıtan Musa isimli satıcı, farklı Afrika ülkelerinin el yapımı ürünlerini ve maskelerini satıyor. Ürünlerin çok ucuz olduğunu belirten Senegalli satıcı, fabrikasyon takı fiyatlarının 20 lira ile 40 lira arasında değiştiğini, el yapımı olanların ise biraz pahalı olduğunu dile getirdi.
Ankaralılara da seslenen Senegalli Musa, "Ankara'yı çok seviyorum. Zaten ben Ankaralıyım. 'Ankara Bebesi'yim ben. Bütün Ankaralıları bekliyorum." dedi.

Fuar organizasyonunu yapan şirketin yöneticisi Remzi Çayır ise yaklaşık 32 ülkeden 65'i yabancı 220'si yerli olmak üzere toplamda 300 firma ile hediyelik eşya fuarını açtıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Tüm farklı kültürlerin, farklı desenlerin yöresel ürünlerini, hediyelik eşya ve el sanatlarını görebileceğimiz muhteşem bir ortam Ankara'da. 29 Kasım Pazar akşamına kadar açık olacak fuarımız. Tüm Ankaralılar sabah 10.00, akşam 21.00 saatleri arasında fuarı ziyaret edebilirler. Oldukça zengin bir ürün çeşitliliğinin sahip olduğu bir yer. Sadece ülkelere ait ürünler yok burada, ülkemizin de çeşitli yörelerine ait el sanatları ve hediyelik eşyalar ve unutulmaya yüz tutmuş ürünler burada sergileniyor. Kısacası Ankaralıları böyle bir fuardan haberdar olmalarını ve ziyaret etmelerini bekliyoruz. El sanatı, oyma sanatı, halılar, kilimler, keçe ürünleri, ahşap ve dekorasyon ürünleri bunlar. Kendi yaptığı el ürünleri ile birlikte burada sergileniyor. Hindistan ve İran konuk ülke olarak, burada birçok firma ile yer alıyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber 32 ülkenin el sanatları ve hediyelik eşyaları Başkent'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER