35 günlük Vedat Akif bebek de cezaevine girdi

Sezaryenle dünyaya getirdiği bebeğiyle gözaltına alınan ve 11 günlük emniyet çilesinin ardından tutuklanan ev hanımı Halime Kaman'ın yeni doğan bebeği de cezaevine girdi

SHABER3.COM

Sezaryenle doğumundan 19 gün sonra gözaltına alınan ve 11 gün İstanbul Vatan Emniyet’in nezarethanesinde bekletildikten sonra tutuklanan Halime Kaman isimli ev hanımı kadın geçtiğimiz Cuma günü tutuklandı.

Hukuksuz şekilde tutuklanan ve yeni anne olan Halime Kaman Bakırköy Kadın Cezaevi’ne gönderildi. Halime Kaman'ın eşi ise yine benzer hukuksuz operasyonlarda tutuklanmıştı.

Kaman’ın 35 günlük bebeği Vedat Akif ise annesinin arkasından cezaevine girdi. Kaman’ın 4 yaşındaki oğlu Murat ise dışarıda anne ve babasını bekliyor.
Halime Kaman’ın annesi Vedat Akif Bebeği cezaevine teslim etti. Bu duruma şahitlik eden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu cezaevi önünde canlı yayın yaptı. 

Tanrıkulu, “Benim özel geliş nedenim var. Bugün burada 35 günlük Akif Bebeği annesine teslim ettik. Anneannesi teslim etti. Kaçıncı bebek olduğunu saymadım ama 700’ün üzerinde bebek oldu. Hükümete sesleniyorum. 35 günlük bebeklerin cezaevinde olması kabul edilemez. Bu kişilerin serbest bırakılmalıdır. Haklarında mahkumiyet kararı yok. Ancak mahkemeler tutukluyor. Akif Bebek sabah akşam 11 gün annesinin gözaltında tutulduğu nezarethaneye götürüldü.” dedi.
Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı yayını izlemek için TIKLAYINIZ


<< Önceki Haber 35 günlük Vedat Akif bebek de cezaevine girdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER