4. Antalya Gitar Festivali 10-12 Aralık'ta düzenlenecek


Antalya Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen 4. Antalya Gitar Festivali 10-12 Aralık tarihleri arasında Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilecek.

ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği üyeleri ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gerçekleştirilecek etkinlik öncesi basın ve tanıtım toplantısını Shakespeare Cafe'de gerçekleştirdi. Toplantıda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Şimşek ve Festival Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci 4. Antalya Gitar Festivali'nin programını açıkladı.

'MURATPAŞA'DA İNSANLARI YAŞATAN SANAT PATLAMASI'

Tüm dinleti ve konser etkinliklerinin ücretsiz olacağı festivalin tanıtımında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçelerinde bir sanat patlamasının yaşandığını, bu patlamanın Ortadoğu'da insanları öldüren patlamalara inat insanları yaşatan bir patlama olduğunu söyledi. Uysal, "Sanat, sevgi, kardeşlik ve barış olunca bütün sıkıntılar aşılır. Tiyatro Festivali ile güzel bir başlangıç yaptık. Gitar Festivali'nde de; virtüöz sanatçıları dinleme fırsatı bulacağız." dedi.

İnsanlara ve topluma duyarlı olmayı ilke edindiklerini belirten ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Şimşek, festivalin amacının belli bir zümreyi mutlu etmek değil, bu etkinlikte 15 yaşından 80 yaşına kadar izleyicileri bir arada görmenin mümkün olabileceğini ifade etti.

'SANATA SAHİP ÇIKMAK BİZE YENİ ÜMİTLER VERİYOR'

Geçtiğimiz yıl sahip çıkan olmadığı Gitar Festivali'ni gerçekleştiremediklerine dikkat çekerek, 'Muratpaşa Belediyesi'nin sahip çıkması bizlere yeni ümitler veriyor' ifadesini kullanan Festival Sanat Yönetmeni ve klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci de şöyle konuştu: "Sanata sahip çıkmak belediyelere düşmektedir. Festivale sahip çıkanlara, emeği geçenlere, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber 4. Antalya Gitar Festivali 10-12 Aralık'ta düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER